Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). © BELGA

Minister Peeters geen voorstander verplichte fietscursus voor 60-plussers: "Zal averechts effect hebben”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) denkt er niet aan om fietscursussen te verplichten voor 60-plussers, aangezien dat volgens haar ouderen net zou afschrikken om meer de fiets te nemen. Dat heeft Peeters geantwoord op een vraag van parlementslid Marius Meremans (N-VA) naar aanleiding van een suggestie van West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V).

62 reacties

 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Ik fiets soms mee met een groep gepensioneerden en ik schaam mij soms voor hun gedrag, op de baan rijden ook al is er een veilig fietspad. Stoppen midden op de baan en voor om de auto tegen te houden ipv een ogenblik te wachten tot de baan veilig. De speed pedelec fietsers en wielertoeristen hebben ook een cursus nodig, ze komen geruisloos tegen hoge snelheid aangereden en zonder bellen vliegen ze je voorbij op de fietsostrades, zonder rekening te houden met de andere fietsers en wandelaars.
 • peter destoop

  1 jaar geleden
  Emma Andersen, je moet remmen VOOR de bocht niet in de bocht. Anders ga je gegarandeerd onderuit.
 • Wilfried Verhulst

  1 jaar geleden
  @Christiane Vercammen , ik rijd met mijn gewone fiets zelfs meer dan 15/u , als je niet sneller wilt of kunt rijden , ga dan te voet
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Ze hebben anders niets te doen en proberen dan maar om iets uit te vinden om de mensen te plagen!
 • peter destoop

  1 jaar geleden
  Eric Vancauwenbergh. Een E-bike rijdt maar 25km/u. speed pedelecs mogen 50km/u.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plussers op fietscursus sturen: “Betrokkenheid tweewielers bij ongevallen was nooit zo groot”
  West-Vlaanderen

  West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plus­sers op fietscur­sus sturen: “Betrokken­heid tweewie­lers bij ongevallen was nooit zo groot”

  In 2020 zijn er in West-Vlaanderen 51 verkeersdoden gevallen. Dat is het laagste aantal sinds 2011. In 46 procent van de gevallen waren fietsers betrokken. Dat was nog nooit zo hoog en een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé alle 60-plussers op fietscursus sturen. Seniorenorganisatie Okra verwacht dat heel wat 60-plussers op de uitnodiging in zal gaan.
 3. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad

  Groen en Ecolo willen ook vaccinatie­ver­lof voor privésec­tor, Dermagne legt kwestie voor aan minister­raad

  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.