Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). © BELGA

Minister Peeters geen voorstander verplichte fietscursus voor 60-plussers: "Zal averechts effect hebben”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) denkt er niet aan om fietscursussen te verplichten voor 60-plussers, aangezien dat volgens haar ouderen net zou afschrikken om meer de fiets te nemen. Dat heeft Peeters geantwoord op een vraag van parlementslid Marius Meremans (N-VA) naar aanleiding van een suggestie van West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V).

62 reacties

 • anna vandenberg

  3 maanden geleden
  Ik fiets soms mee met een groep gepensioneerden en ik schaam mij soms voor hun gedrag, op de baan rijden ook al is er een veilig fietspad. Stoppen midden op de baan en voor om de auto tegen te houden ipv een ogenblik te wachten tot de baan veilig. De speed pedelec fietsers en wielertoeristen hebben ook een cursus nodig, ze komen geruisloos tegen hoge snelheid aangereden en zonder bellen vliegen ze je voorbij op de fietsostrades, zonder rekening te houden met de andere fietsers en wandelaars.
 • peter destoop

  3 maanden geleden
  Emma Andersen, je moet remmen VOOR de bocht niet in de bocht. Anders ga je gegarandeerd onderuit.
 • Wilfried Verhulst

  3 maanden geleden
  @Christiane Vercammen , ik rijd met mijn gewone fiets zelfs meer dan 15/u , als je niet sneller wilt of kunt rijden , ga dan te voet
 • GERARD de pelecijn

  3 maanden geleden
  Ze hebben anders niets te doen en proberen dan maar om iets uit te vinden om de mensen te plagen!
 • peter destoop

  3 maanden geleden
  Eric Vancauwenbergh. Een E-bike rijdt maar 25km/u. speed pedelecs mogen 50km/u.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plussers op fietscursus sturen: “Betrokkenheid tweewielers bij ongevallen was nooit zo groot”
  West-Vlaanderen

  West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plus­sers op fietscur­sus sturen: “Betrokken­heid tweewie­lers bij ongevallen was nooit zo groot”

  In 2020 zijn er in West-Vlaanderen 51 verkeersdoden gevallen. Dat is het laagste aantal sinds 2011. In 46 procent van de gevallen waren fietsers betrokken. Dat was nog nooit zo hoog en een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé alle 60-plussers op fietscursus sturen. Seniorenorganisatie Okra verwacht dat heel wat 60-plussers op de uitnodiging in zal gaan.