Minister Harald Mollers.
Volledig scherm
Minister Harald Mollers. © BELGA

Minister neemt ontslag na ongekende haatreacties: “Ik heb mijn grens bereikt”

Minister van Wetenschappelijk Onderzoek, Onderwijs en Middenstand in de Duitstalige gemeenschap Harald Mollers (42) heeft dinsdag onverwacht zijn ontslag aangekondigd. Als hoofdreden noemt hij de ongekende haatreacties die hij - net als veel van zijn collega’s - krijgt sinds de uitbraak van de coronacrisis. “Ik heb mijn grens bereikt ”, klinkt het moedeloos.

23 reacties

 • Gaston Batsleer

  4 maanden geleden
  Beste, zelfstandigen werken jaren 7 op 7 16h of meer per dag. En ook zij moeten omgaan met lastige klanten. En niet vergeten: hun loon is stukken minder dan het uwe en met minder zekerheid. Tot slot, een Duitstalige gemeenschap, met weer ettelijke ministers, kabinetten waaraan belastinggeld besteed wordt: nodig ? Ik betwijfel het.
 • lieve vanderstraeten

  4 maanden geleden
  Ik heb nog nooit een politici geweten die gestraft werd voor zijn fouten! Moest dat zijn, zou ge een leegloop zien van onze tegenwoordige politiekers. Vroeger traden ze af, dat is nu ook al niet meer het geval. Zie ook Europa, het migratiedossier massaal mislukt, onze begroting helemaal ontspoort door fouten beslissingen. De enige die gestraft wordt is de burger!
 • Linde Segaert

  4 maanden geleden
  Zielig als politici niet beseffen dat alles wat tegen hen gezegd wordt nooit tegen hen persoonlijk is of over hen persoonlijk. Achter ieder verwijt zit een onbeantwoorde vraag. Een goed luisteraar zal zich afvragen : wat maakt dat iemand het nodig vindt om zo'n verwijt te maken - wat wil die persoon nu precies zeggen. Politici zouden verplicht een cursus NLP moeten volgen - zodat ze beseffen wat communicatie precies is.
 • ronny meuris

  4 maanden geleden
  Men vergeet nogal gemakkelijk dat politici ook maar mensen zijn.
 • John Ulmer

  4 maanden geleden
  Je kunt het of je kunt het niet.
 1. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek