Lydia Peeters. Veloveilig.
Volledig scherm
PREMIUM
Lydia Peeters. Veloveilig. © Karolien Coenen

Minister Lydia Peeters buigt zich over het VeloVeilig Vlaanderen Rapport: “Geef me nog twee jaar. Fietsen zál veiliger worden”

41.251 meldingen over slechte fietspaden in Vlaanderen. Dat is de waanzinnige eindbalans van VeloVeilig Vlaanderen. De top tien van meest gesignaleerde zwarte punten? Op eentje na stuk voor stuk gewestwegen. Een stapel werk op de plank voor minister van Mobiliteit Lydia Peeters. “Investeringen zijn nog niet in het straatbeeld te zien, geef dat twee jaar.”

 1. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.
 2. Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsvervanger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”
  KORTRIJK

  Baby van vijf weken oud belandt in coma door drugsver­van­ger van papa: “Per ongeluk via vingers van vader binnen gekregen”

  Een baby van vijf weken oud is in het ziekenhuis in coma beland nadat het jongetje een giftige stof binnen had gekregen. Het gaat om Subutex, een geneesmiddel dat de drang naar heroïne kan afremmen. De papa van het jongetje uit Kortrijk was namelijk verslaafd. De man belandde drie weken in de cel, maar is ondertussen weer vrij. Hij blijft verdacht van het onopzettelijk toedienen van een giftige stof.