Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS). © Photo News

Minister Lalieux (PS) ontkent dat ze minimumpensioenen wil verhogen met geld uit tweede pijler

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) spreekt tegen dat ze de aanvullende pensioenen zwaarder wil belasten om zo de minimumpensioenen te kunnen verhogen. De PS-minister reageert daarmee op een bericht in Het Nieuwsblad en De Standaard.

83 reacties

 • jos De Decker

  3 maanden geleden
  Nog een argument om België te splitsen.
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  3 maanden geleden
  Laat de politiekers en hoge ambtenaren ook eerlijke belastingen betalen ipv alles in hun zakken te houden dat zou al wat eerlikker zijn, het is altijd op de werkende hun kop dat ze zitten,.de profiteurs in Brussel
 • Leo Legrelle

  3 maanden geleden
  Beste politici, begin dan net zoals in NL en in kwasi alle andere landen van de wereld met slechts 1 regering bestaande uit capabele mensen. Zodoende zal elke burger al automatisch er een hoger pensioen op nahouden. Spijtig voor al die andere postjespakkers, maar dit is echt het allereerste dat dient te gebeuren in deze materie waar de politiek zich steeds verder in wegwringt. Met alle nadelige effecten ermee uiteraard.
 • cor vermonden

  3 maanden geleden
  Zet op pensioenuitkeringen van politici en hogere ambtenaren een maximum van drieduizend euro netto per belastingplichtige en wonend in dit land ondanks een bruttopensioen van zevenduizend euro en meer.
 • Chris Dupont

  3 maanden geleden
  In 1993 werd de pensioenmalus afgeschaft. Voordien was er een korting van 5% voor elk jaar dat men voor 65 met pensioen ging. In geen enkel Europees land gaan mensen zo vroeg met pensioen als hier. Voor ambtenaren geldt geen plafond: kostprijs ook 10 miljard per jaar. Het is onvoorstelbaar dat clubs van 5000+ pensioengenieters zoals de hoge raad voor financiën en de pensioencommissie voorstellen om de private pensioenen, waarvoor zelf gespaard is hoger te belasten.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas