Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Minister Kitir: "Ik zou mijn vader zo graag horen zeggen dat hij trots is op mij"

'Ben ik te min?' Het nummer van Armand lijkt wel het liedje dat Meryame Kitir (sp.a) haar hele leven neuriet. Dat de Limburgse het van de mijncité en de fabrieksband schopte tot federaal minister wekt bewondering, maar het gemis van een diploma is haar tere plek. Daar schuilt ook het verdriet om het verlies van haar ouders als kind. "Toen ik de eed aflegde bij de koning, was ik voor het eerst trots op mezelf. Had mijn vader het maar meegemaakt."

25 reacties

 • Jan Lanclus

  4 maanden geleden
  geen diploma? Zeker niet om fier over te zijn, ten andere we hadden het lang gemerkt. Als een diploma dan toch niet belangrijk is, laat ons de scholen dan ineens sluiten om sneller van de covid vanaf te zijn.
 • lieven tanghe

  4 maanden geleden
  Nogmaals een bewijs dat een diploma niet alles is .Maar ik ben zeker dat in de private sector dit niet mogelijk is .Dit zegt veel over het niveau van de politiek .Maar liever Kitir dan al die pipo's met een rechten diploma .Kennen veel maar kunnen niets .
 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Peter Principle. In een hiërarchie stijgt elke werknemer tot zijn niveau van onbekwaamheid. Blijkbaar zijn er nog veel meer graden van onbekwaamheid, want sommigen blijven maar doorgroeien. VDB zal alles wel voorschrijven wat er moet gezegd worden. 
 • Moniek Smets

  4 maanden geleden
  Goed dat je zo ver gekomen zijt ,spijtig dat je al een tijdje naast je schoenen loopt , maar ja dat is eigen aan de partij en nu zeker met de arrogantie van een voorzitter
 • Ludovic De Beuckeleer

  4 maanden geleden
  als ik mij goed herinner was er ooit de zaak Temsamanni, die werd uitgesloten van de post van staats secretaris omdat ze geen diploma had .
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!