Minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo). © Photo News

Minister Khattabi wil federaal commandocentrum voor het klimaat

We moeten nadenken over een soort van "federaal commandocentrum" dat de gesprekken over het klimaat leidt tussen de federale overheid en de overheden van de drie gewesten. Dat zegt federaal minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo) zaterdag. Het institutionele debat dat gevoerd zal worden, is een goede gelegenheid om het onderwerp aan te kaarten.

 1. VN-klimaattop COP26 gaat zondag van start, Vlaamse regering moet nog akkoord zien te vinden

  VN-klimaattop COP26 gaat zondag van start, Vlaamse regering moet nog akkoord zien te vinden

  In de Schotse hoofdstad Glasgow gaat zondag de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties van start. Zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs (2015) wordt COP26 algemeen beschouwd als een scharniermoment om de ambities van Parijs binnen bereik te houden. Intussen moet de Vlaamse regering vandaag tot een akkoord zien te komen: “Anders heb ik daar geen rol te spelen”, aldus Vlaams minister Zuhal Demir.
 2. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.