Minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo). © Photo News

Minister Khattabi wil federaal commandocentrum voor het klimaat

We moeten nadenken over een soort van "federaal commandocentrum" dat de gesprekken over het klimaat leidt tussen de federale overheid en de overheden van de drie gewesten. Dat zegt federaal minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo) zaterdag. Het institutionele debat dat gevoerd zal worden, is een goede gelegenheid om het onderwerp aan te kaarten.

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. VN-klimaattop COP26 gaat zondag van start, Vlaamse regering moet nog akkoord zien te vinden

  VN-klimaattop COP26 gaat zondag van start, Vlaamse regering moet nog akkoord zien te vinden

  In de Schotse hoofdstad Glasgow gaat zondag de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties van start. Zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs (2015) wordt COP26 algemeen beschouwd als een scharniermoment om de ambities van Parijs binnen bereik te houden. Intussen moet de Vlaamse regering vandaag tot een akkoord zien te komen: “Anders heb ik daar geen rol te spelen”, aldus Vlaams minister Zuhal Demir.