Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Hilde Crevits (CD&V). © BELGA

Minister Hilde Crevits: “Zaken die moeten sluiten, krijgen premie van 4.000 euro”

CoronavirusEen dag na de ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, heeft ook de Vlaamse regering maatregelen genomen om de economische gevolgen van die ingrepen zo goed mogelijk op te vangen. Zo trekt de Vlaamse regering 100 miljoen euro uit voor crisiswaarborgen voor bedrijven die problemen ondervinden om hun schulden af te betalen door de coronacrisis. Daarnaast komt er een forfaitair bedrag voor zaken die de deuren moeten sluiten.

39 reacties

 • Jeff Smulders

  2 jaar geleden
  Ik ben zelfstandige, heb een studentencafé en om te concurreren moet ik op studentenprijzen zitten het liefste alles voor niks. Met € 4000 kan ik mijn kosten niet betalen en heb geen beleg op de boterham, en haal ik mijn marges niet om andere rekeningen te betalen. Natuurlijk zijn we blij met de hulp die we krijgen maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Laten we hopen dat we wat extra krijgen zodat we gelijk spelen.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Bram Van Nevel,het neemt niet weg met heel je lijstje dat je U kan verzekeren ,dit zal uiteindelijk de laagste kost zijn zo simpel is het.Overigens ,denk je dat je alleen belasting ,grondbelasting ,provinciebelasting,gemeentebelasting,sociale bijdrage(de volle pot,zelfstandige beperken zich vaak maar 88€ om de drie maand te betalen) kleine risico's,ook daar zijn ze vrek zich deftig af te zekeren,nee beste,laat dit een les zijn en verzeker je deftig die premie trek je toch 100% af v d belast
 • Bram Van Nevel

  2 jaar geleden
  Aan allen die het concept ‘zelfstandige’ nog steeds niet door heeft. 4000 euro per maand om nog maar de leningen af te betalen die nodig zijn om je zelfstandige activiteiten uit te voeren (werkplaats/winkel/magazijn) Grondlasten hierop Daarop komen nog sociale bijdragen/ sociale kas (Makkelijk 2000/maand En meer) Vennootschapsbelasting Provenciale belastingen Gemeentebelasting Lening voor vrachtwagen /camionette om je goederen te vervoeren/leveren Denk is na voor je iets post!
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  David Onghena ,niet vooruit ziend zijn en geen verantwoordelijkheid hebben als je een zaak rund is toppunt van egoisme,alleen de lusten ,niet de lasten ,daar hebben we de burger voor steeds weer de regel,juist ,zelfstandige zijn echt sukkelaars vandaag.
 • james vroman

  2 jaar geleden
  langs de andere kant met 4000€ kan Crevits nog geen 2 maand een auto leasen zoveel is dit ook niet ..en ze heeft er zo 4...