BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minister Gatz wil jeugdwerk diverser maken met masterplan

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) lanceert vrijdag samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser te maken. Doel van het plan is dat het jeugdwerk "een plek wordt waar alle jongeren uit Vlaanderen en Brussel, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie of psychische toestand, zich thuis voelen".

5 reacties

 • Willem Piscaer

  3 jaar geleden
  Masterplan? Groot woord met weinig inhoudelijke betekenis hier. Beter lokale overheden de teugels geven om onderwijs bij te sturen, bovenop het algemeen leerplan. Een nationaal plan leidt onvermijdelijk tot verwatering en verlaging van de algemene normen naar het laagste gemeenschappelijk niveau (Weibull verdeling). Dus zeker geen goede oplossing, maar m(lees w)eer een politieke stunt.
 • chris velde

  3 jaar geleden
  Kijk eens terug in het verleden? Voor onze subsidies moestenwij (Chiro) jaarlijks OCMW kliënten meenemen op kamp. Enkelen onder hen bleven nadien aangesloten. Dit heft nooit enige hinder gehad, en veel van de kinderen (gewone leden) wisten niet waarom die andere ook meegingen. Enkel leiding wist hiervan. Dit system werkte prima in Antwerpen en gaf een aantal kansarmen de mogelijkheid om een vakantie te hebben.
 • Ronny Van de Wal

  3 jaar geleden
  Wat is dat nu allemaal?Al die politici komen allemaal met ideeën,vernieuwingen,oplossingen en voorstellen op de proppen? Men ziet het zo...Er zijn verkiezingen in het verschiet. Minister Gatz heeft in elk geval zijn doelgroep al gevonden om aan politieke recuperatie te doen.
 • nancy dejonge

  3 jaar geleden
  kreeg deze politieker destijds geen uitstap-premie van honderdenduizenden euro's toen hij uit de politiek stapte??? en enkele jaren later staat hij terug in de politiek..mooie loterij.. beter dan loto trekking!
 • lut vanhyfte

  3 jaar geleden
  Ze gaan van dat jeugdwerk in eigen buurt strikte segregatie tussen meiskes en jongens maken, géén rokjes toelaten, hoofddoeken opleggen, niet op kamp mogen... Enfin, diversiteit, hún religieuze diversiteit, géén goeie zaak dus alwéér. Wil men dan écht de verzuiling propageren, krijgen ze die niet al meer dan gezond is in scholen, met die schandalige 2 lesuren indoctrinerende godsdienst der ouders...
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”