Minister van Maatschappelijke Integratie, Denis Ducarme, (MR) wil een einde maken aan de "misbruiken" van de dringende medische hulp.
Volledig scherm
Minister van Maatschappelijke Integratie, Denis Ducarme, (MR) wil een einde maken aan de "misbruiken" van de dringende medische hulp. © photo_news

Minister Ducarme wil meer controle op medische hulp voor illegalen, ngo's noemen hervormingsplannen "schandalig"

Federaal minister van Maatschappelijke Integratie, Denis Ducarme, wil dat er meer controle komt op de dringende geneeskundige hulp aan mensen zonder verblijfspapieren. De organisaties Ciré  (Coordination et initiatives pour réfugiés et étrangers) en Dokters van de Wereld zijn bijzonder verontwaardigd over de hervormingsplannen van de minister.

21 reacties

 • john Roderigas

  5 jaar geleden
  de NGO's vergeten dat daarvoor elke belg betaald, waar ergens ter wereld is dat voor buitenlanders gratis zonder ziekenfonds.
 • marc tamar

  5 jaar geleden
  Alle misbruiken moeten de wereld uit,ook die van de Ngo's !
 • Luc Peeters

  5 jaar geleden
  Man man man en wij maar werken tot we met een stok gaan.
 • Conny Van den Bosch

  5 jaar geleden
  Onze voorouders hebben hard gewerkt om het sociaal systeem te spijzen en nu verdwijnt het geld zienderogen naar zij die hier nog nooit 1 € bijgedragen hebben. Onze kinderen en kleinkinderen zullen in de toekomst heel hard moeten werken en hopelijk nooit ziek worden.
 • willy diericx

  5 jaar geleden
  @Arthur, ik heb het aan de lijve ondervonden, ik klaag niet maar vind het heel spijtig dat alles in het werk wordt gesteld om inderdaad de ngo's ons geld te laten uitdelen.Vluchtelingen zijn welkom maar moeten toch niet ook alles gratis krijgen daar sommigen onder onze eigen bevolking deze kosten vb de tandarts ook niet kunnen betalen .