Minister Ducarme en viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Minister Ducarme en viroloog Marc Van Ranst. © Photo News

Minister Ducarme veegt Marc Van Ranst mantel uit in vol Overlegcomité: “Het ging er stevig aan toe”

Minister van Middenstand en Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) heeft viroloog Marc Van Ranst op zijn nummer gezet tijdens een vergadering van het Overlegcomité. Dat schrijft La Libre Belgique. Aanleiding was een uitspraak van Van Ranst op sociale media over het verplichten van mondmaskers in winkels en warenhuizen. “Het ging er stevig aan toe”, getuigt een bron die erbij was in de Franstalige krant.

 1. KIJK LIVE. Veiligheidsraad kondigt nieuwe versoepelingen aan: mondmaskers voorlopig niet verplicht in winkels, uitbreiding van bubbel naar 15 personen

  KIJK LIVE. Veilig­heids­raad kondigt nieuwe versoepe­lin­gen aan: mondmas­kers voorlopig niet verplicht in winkels, uitbrei­ding van bubbel naar 15 personen

  De Nationale Veiligheidsraad zit sinds 9 uur opnieuw samen om zich te buigen over nieuwe versoepelingen in de corona-epidemie. Op tafel liggen verschillende maatregelen zoals het sluitingsuur van de cafés, de bubbel van tien vrienden per week, maar ook de eventsector, pretparken, zwembaden, sauna’s, cateraars, feestzalen en markten. Ook wordt uitgekeken naar de mogelijke verplichting van een mondmasker in de winkels. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) maakt zich op voor een “lange zitting”. Volg alle ontwikkelingen hier live.
 2. Europa wordt deze zomer één grote bubbel. Als dan een mondmasker de prijs voor die vrijheid is, betaal je die met plezier, toch?
  PREMIUM

  Europa wordt deze zomer één grote bubbel. Als dan een mondmasker de prijs voor die vrijheid is, betaal je die met plezier, toch?

  Ongetwijfeld zijn er goede redenen om de zomervakantie in eigen land door te brengen. De schoonheid van België is zo'n reden, net als de verscheidenheid van Vlaanderen Vakantieland. Maar veiligheid is er geen. Schrik om in het buitenland besmet te raken door het virus klinkt een beetje gek als je het land verlaat dat wereldwijd het zwaarst is getroffen door Covid-19. Het onze. België. Zowat elk buitenland was de voorbije maanden veiliger dan het binnenland.