BELGA/Photo News
Volledig scherm
© BELGA/Photo News

Minister Demir: "Terwijl federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik miserie oplossen”

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is niet te spreken over de manier waarop de federale regering heeft gecommuniceerd over de uitbreiding van de windcapaciteit op de Noordzee. Die plannen hebben mogelijk een impact op het Ventilusproject, het omstreden plan voor een nieuwe hoogspanningslijn in West-Vlaanderen. "Terwijl de federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik de miserie oplossen", aldus minister Demir in antwoord op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). De N-VA-minister is ook duidelijk: "Ik vergun niks zolang alle burgemeesters in de streek zich verzetten.”

32 reacties

 • Willy van craen

  1 maand geleden
  Wanneer worden de laadpalen of electrische wagen belast wegens belastingen net en ook gemis aan inkomsten van benzine en diezel. Zoals de zonnepanelen. Mooie woorden die wij moeten betalen.
 • Guy Malfait

  1 maand geleden
  De NVA (neoliberale verzandings alliantie) is een vloek voor Vlaanderen. Ze heeft geen project, geen visie, dus beperken ze zich tot sabotage. En dan geven ze België de schuld natuurlijk. Demir, Weyts, De Wever: weg ermee. Het enige wat we met hen kunnen hopen te bereiken is ter plaatse trappelen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Tine en Zuhal kwamen. Bekeken de nieuwe belastingopbrengsten in de energie. Knikten tevreden en zagen dat het goed was. Dat moeten we vast klikken in accijnzen en de bevolking wijs maken dat we er iets aan doen. En van de opbrengst kunnen we die rijken wel genoeg cadeaus geven om hun zwembad verder te verwarmen.
 • Samuel Peeters

  1 maand geleden
  Men zal gewoon dikkere kabels trekken...
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  Vertel alvast maar hoeveel duurder onze elektriciteitsfactuur gaat worden.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.