BELGA/Photo News
Volledig scherm
© BELGA/Photo News

Minister Demir: "Terwijl federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik miserie oplossen”

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is niet te spreken over de manier waarop de federale regering heeft gecommuniceerd over de uitbreiding van de windcapaciteit op de Noordzee. Die plannen hebben mogelijk een impact op het Ventilusproject, het omstreden plan voor een nieuwe hoogspanningslijn in West-Vlaanderen. "Terwijl de federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik de miserie oplossen", aldus minister Demir in antwoord op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). De N-VA-minister is ook duidelijk: "Ik vergun niks zolang alle burgemeesters in de streek zich verzetten.”

32 reacties

 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  Wanneer worden de laadpalen of electrische wagen belast wegens belastingen net en ook gemis aan inkomsten van benzine en diezel. Zoals de zonnepanelen. Mooie woorden die wij moeten betalen.
 • Guy Malfait

  1 jaar geleden
  De NVA (neoliberale verzandings alliantie) is een vloek voor Vlaanderen. Ze heeft geen project, geen visie, dus beperken ze zich tot sabotage. En dan geven ze België de schuld natuurlijk. Demir, Weyts, De Wever: weg ermee. Het enige wat we met hen kunnen hopen te bereiken is ter plaatse trappelen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Tine en Zuhal kwamen. Bekeken de nieuwe belastingopbrengsten in de energie. Knikten tevreden en zagen dat het goed was. Dat moeten we vast klikken in accijnzen en de bevolking wijs maken dat we er iets aan doen. En van de opbrengst kunnen we die rijken wel genoeg cadeaus geven om hun zwembad verder te verwarmen.
 • Samuel Peeters

  1 jaar geleden
  Men zal gewoon dikkere kabels trekken...
 • Patrick Weyers

  1 jaar geleden
  Vertel alvast maar hoeveel duurder onze elektriciteitsfactuur gaat worden.
 1. Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoopprijs wil verkopen
  PREMIUM
  172

  Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoop­prijs wil verkopen

  België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten, want onder andere het Britse leger behoort tot zijn klanten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’. “Als wij zo’n tank volledig opknappen en doorverkopen, dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1 miljoen euro."
 2. AFSCHEIDSCOLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”
  PREMIUM

  AFSCHEIDS­CO­LUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”

  Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.”