Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten.
Volledig scherm
Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten. © Eneco/Photo News

Minister Demir: “Premies zonnepanelen worden volgend jaar onherroepelijk gehalveerd”

De premies voor zonnepanelen worden onherroepelijk gehalveerd volgend jaar, ondanks de grote leveringsproblemen. Dat maakte minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag duidelijk in het Vlaams Parlement na een vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).

209 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 dag geleden
  Goed zo Zuhal, veel mensen laten zich verleiden door die premies, en zien achteraf dat zij alles kosten niet kunnen blijven betalen.
 • Ferdinand Nuyts

  1 dag geleden
  Goed zo Zuhal Demir schaf alle “Premies" af, en dan kan je zien wie met zijn pensioen en minimum loon nog iets kan betalen.
 • Felix Lekime

  2 dagen geleden
  Lekime Felix Schaf beter de onrechtmatige certificaten af
 • robert stijnen

  2 dagen geleden
  Dat men moet 8 manden wachten op omvormers is een leugen in Nederland kan men ze gewoon bestelen en de week erna heeft men ze De installateurs hebben hier baat bij zo kunnen ze de prijs opdrijven komt erbij dat omvormers in Nederland een stuk goed koper zijn Dus stop met subsidies en de prijzen zullen veel maar dan ook veel dalen dit is van toepassing op al de mogelijke subsidies en men heeft minder ambtenaren en controleurs nodig wat ook een besparing is
 • Chris Op de Beeck

  2 dagen geleden
  Ik heb nooit subsidies gehad enkel dat exclusief en contractueel DNB mijn certificaat (GSC) oploopt aan een contractuele prijs. Is een certificaat voor uitgespaarde CO2 door groenestroom productie. DNB heeft die Certificaten (GSC) nodig om handel te drijven met vervuilende bedrijven die te veel CO2 uitstoten en zo boetes kunnen vermijden. DNB of overheid kan geen GSC produceren, dat kan enkel een groenestroom producent. Dus hoe kan een GSC dan een subsudie zijn?
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. KIJK. Negen speurhonden krijgen in ons land training om explosieven op te sporen in Oekraïne: “Ze moeten helpen met het ontmijnen van terugveroverd gebied”
  Play

  KIJK. Deze hon­den krijgen in ons land training en gaan dan op missie in Oekraïne

  Afgelopen september begonnen negen honden aan een intensieve opleiding om explosieven op te sporen in Oekraïne. De opleiding duurt ongeveer vijf maanden en wordt gegeven op Campus Vesta in Ranst. Tegen februari moeten de speurhonden klaar zijn voor het echte werk. “De honden moeten daar het Oekraïense leger en de regering helpen om het gebied dat terugveroverd is op de Russische federatie te ontmijnen”, vertelt projectleider Hugo Lücke. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.