Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten.
Volledig scherm
Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten. © Eneco/Photo News

Minister Demir: “Premies zonnepanelen worden volgend jaar onherroepelijk gehalveerd”

De premies voor zonnepanelen worden onherroepelijk gehalveerd volgend jaar, ondanks de grote leveringsproblemen. Dat maakte minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag duidelijk in het Vlaams Parlement na een vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).

209 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  Goed zo Zuhal, veel mensen laten zich verleiden door die premies, en zien achteraf dat zij alles kosten niet kunnen blijven betalen.
 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  Goed zo Zuhal Demir schaf alle “Premies" af, en dan kan je zien wie met zijn pensioen en minimum loon nog iets kan betalen.
 • Felix Lekime

  1 week geleden
  Lekime Felix Schaf beter de onrechtmatige certificaten af
 • robert stijnen

  1 week geleden
  Dat men moet 8 manden wachten op omvormers is een leugen in Nederland kan men ze gewoon bestelen en de week erna heeft men ze De installateurs hebben hier baat bij zo kunnen ze de prijs opdrijven komt erbij dat omvormers in Nederland een stuk goed koper zijn Dus stop met subsidies en de prijzen zullen veel maar dan ook veel dalen dit is van toepassing op al de mogelijke subsidies en men heeft minder ambtenaren en controleurs nodig wat ook een besparing is
 • Chris Op de Beeck

  1 week geleden
  Ik heb nooit subsidies gehad enkel dat exclusief en contractueel DNB mijn certificaat (GSC) oploopt aan een contractuele prijs. Is een certificaat voor uitgespaarde CO2 door groenestroom productie. DNB heeft die Certificaten (GSC) nodig om handel te drijven met vervuilende bedrijven die te veel CO2 uitstoten en zo boetes kunnen vermijden. DNB of overheid kan geen GSC produceren, dat kan enkel een groenestroom producent. Dus hoe kan een GSC dan een subsudie zijn?
 1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.