Minister Demir geeft ook voor gascentrale in Vilvoorde geen vergunning: “U kan mij niet verwijten dat ik de regels toepas”

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zal ook voor de gascentrale in Vilvoorde geen vergunning geven. Producent Engie Electrabel wou met de stoom- en gascentrale een oudere installatie vervangen, die minder dan de helft van de nieuwe capaciteit levert. Met de beslissing van Demir komt de kernuitstap van de federale regering op de helling te staan, aangezien de gascentrales daarbij cruciaal zijn om ons van voldoende energie te voorzien. Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageert bijzonder scherp op de geweigerde vergunning: “Deze dogmatische weigering is een nieuw, triest hoogtepunt in de sabotagepolitiek van de N-VA.”

  1. Potje bekvechten tussen klimaatministers zet Belgisch compromis onder hoogspanning
    PREMIUM

    Potje bekvechten tussen klimaatmi­nis­ters zet Belgisch compromis onder hoogspan­ning

    Het klettert over het klimaat. Vlaams Milieuminister Zuhal Demir (N-VA) ontpopt zich wederom tot de luis in de pels van federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) en energiecollega Tinne Van Der Straeten (Groen). Of er deze week nog een collectief Belgisch klimaatstandpunt uit de bus komt? “Alleen als Vlaanderen de CO2-uitstoot tegen 2030 met 47% wil verminderen.” Laat dat nu net zijn waar Demir niet van wil weten.