Vicepremier Petra De Sutter (Groen)
Volledig scherm
Vicepremier Petra De Sutter (Groen) © BELGA

Minister De Sutter wil geen anonieme spermadonoren meer na wantoestanden bij fertiliteitsarts

Vicepremier De Sutter (Groen), die ook fertiliteitsexperte is, wil af van het gebruik van anonieme spermadonoren. “Donorkinderen moeten de mogelijkheid hebben om de identiteit van hun biologische vader na te gaan”, vertelt ze aan Terzake naar aanleiding van de wantoestanden bij een West-Vlaamse voormalige fertiliteitsarts.

 1. Aannemer werf Borealis kwam eerder al in opspraak in Zweden

  Aannemer werf Borealis kwam eerder al in opspraak in Zweden

  In juli raakte bekend dat de Italiaanse aannemer Irem mogelijk 174 arbeiders economisch uitbuitte op een werf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Irem ontkent deze beschuldigingen. Toch is het niet de eerste keer dat Irem op een gelijkaardige manier in opspraak komt. In 2005 staakten in Zweden tweehonderd Thaise arbeiders nadat het bedrijf hen naar verluidt valse verklaringen had willen laten ondertekenen, schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.