Minister Petra De Sutter.
Volledig scherm
Minister Petra De Sutter. © Photo News

Minister De Sutter wil ambtenaren beter laten 'deconnecteren' na de uren

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) heeft van de ministerraad groen licht gekregen voor het opstarten van overleg met de sociale partners om te kijken hoe ze het 'recht op deconnectie' concreet kunnen vastleggen en invullen voor de federale overheid.

38 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Ik wil dat ze weer connecteerbaar zijn om mijn belastingbrief in te vullen. Dat was voor mij een jaarlijks uitstapje dat ik nu mis :-)
 • Michel De Geest

  2 maanden geleden
  Ik ken ambtenaren die moeite hebben om te connecteren.
 • Ricky Rivalis

  2 maanden geleden
  salariswagen op de kap van de belastingsbetaler? Wie betaalt er hier de meeste belastingen, denk je? Niet de mensen met 2500 bruto en al zeker niet de ambtenaren. Onlangs nog mooie bonus gehad. Hoofdzakelijk voor de staat dan, want was meer dan 60 percent kwijt. In feite leven we in een communistisch systeem. In theorie werk je voor de privé, maar in realiteit gaat meer dan de helft van dat geld naar vaderke staat.
 • Mario Tanssrns

  2 maanden geleden
  Niet opjagen aub! Als ze ooit eens 5 min tijd hebben, beginnen ze er beslist wel aan…. aan dat deconnecteren.
 • Rik Duyvejonck

  2 maanden geleden
  Laat ze wat langer werken dan van 9 tot 12 en van 14 tot 16 u zonder de 2 keer een half uur koffiepauze!
 1. Man zonder papieren ontsnapt uit celwagen op E411 na gijzeling van chauffeurs

  Man zonder papieren ontsnapt uit celwagen op E411 na gijzeling van chauffeurs

  Op de E411 ter hoogte van Éghezée is een man zonder papieren, die gedetineerd was, ontsnapt nadat hij eerst twee chauffeurs in een celwagen gijzelde. De man, die zonder rechtmatige status in het land verblijft, zou met een mes de bestuurders bedreigd hebben. Hij werd op dat moment overgebracht van de gevangenis in Aarlen naar het repatriëringscentrum in Steenokkerzeel, waar hij de volgende dag van Zaventem naar zijn land van herkomst zou vliegen.
 2. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.