Minister Petra De Sutter.
Volledig scherm
Minister Petra De Sutter. © Photo News

Minister De Sutter wil ambtenaren beter laten 'deconnecteren' na de uren

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) heeft van de ministerraad groen licht gekregen voor het opstarten van overleg met de sociale partners om te kijken hoe ze het 'recht op deconnectie' concreet kunnen vastleggen en invullen voor de federale overheid.

40 reacties

 • Maison Achille

  9 maanden geleden
  Probeer maar eens iemand van de belastingen om 16.00 te bereiken. Ik wens jullie veel moed.
 • DIRK VAN DESSEL

  9 maanden geleden
  Begrijpelijk. Elke werknemer , ook in de private ondernemingen, krijgt bij aanwerving toch het arbeidsreglement ter ondertekening aangeboden waarin o.a. ook begin en eindpunt der dagelijkse taken vermeld worden. Dat dient ook gerespecteerd door de werkgever zodat er dagelijks toch voldoende "quality time" overblijft voor de werknemer. Anders dient immers de Arbeidsinspectie maar verwittigd te worden.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Ik wil dat ze weer connecteerbaar zijn om mijn belastingbrief in te vullen. Dat was voor mij een jaarlijks uitstapje dat ik nu mis :-)
 • Michel De Geest

  1 jaar geleden
  Ik ken ambtenaren die moeite hebben om te connecteren.
 • Ricky Rivalis

  1 jaar geleden
  salariswagen op de kap van de belastingsbetaler? Wie betaalt er hier de meeste belastingen, denk je? Niet de mensen met 2500 bruto en al zeker niet de ambtenaren. Onlangs nog mooie bonus gehad. Hoofdzakelijk voor de staat dan, want was meer dan 60 percent kwijt. In feite leven we in een communistisch systeem. In theorie werk je voor de privé, maar in realiteit gaat meer dan de helft van dat geld naar vaderke staat.