Petra De Sutter.
Volledig scherm
Petra De Sutter. © BELGA

Minister De Sutter: “We zien de kernuitstap niet als trofee, maar als stap in de richting van hernieuwbare energie”

Groen ziet de kernuitstap niet als een trofee voor de partij. Dat zegt Minister van Ambtenarenzaken en Groen-vicepremier Petra De Sutter bij VTM Nieuws. “We zien het als een stap in de richting van hernieuwbare energie”, vertelt De Sutter. 

142 reacties

 • Norbert De Keulenaer

  3 maanden geleden
  Het was / is en blijft een bleiter ! Kernenergie is en was het goedkoopste alternatief om stroom op te wekken, zelfs goedkoper dan windmolenparken en gesubsidieerde zonne-energie.
 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  Minister De Sutter: tussen de "kernuitstap" en "hernieuwbare energie” zal het licht jaren niet meer branden...! Hallo !
 • Jacqueline Hofman

  4 maanden geleden
  De kernuitstap van indertijd is gebeurd zonder dat men toen ook maar enig benul had van hoe men het gestegen energievolume ooit zou kunnen inschatten laat staan berekenen.
 • Gaston Miar

  4 maanden geleden
  Ik ga mij een leuvense stoof en een fluitketel kopen. Mijn vrouw is pull overs aan 't breien. Totaal gek is het hier aan 't worden.
 • geert Verschelde

  4 maanden geleden
  Ongeveer 20 jaar geleden, in de regering Verhofstadt, zaten nagenoeg dezelfde partijen als nu in Vivaldi. Toen zijn de groenen erin geslaagd om een volledige kernuitstap in de wet in te schrijven. Echter dat is tot nu toe niet gebeurd, dus wil Groen koste wat koste dat nu doordrukken. Terwijl een heel pak landen, ook de ons omringende landen, besluiten om hun oude kerncentrales te behouden en zelfs nieuwe bij te bouwen, wil "groen" onze centrales afbouwen. Wie heeft daar baat bij, Tine ?