Petra De Sutter
Volledig scherm
Petra De Sutter © BELGA

Minister De Sutter: “Veiling 5G ten vroegste over een jaar”

Het duurt zeker nog een jaar voor de radiofrequenties van het supersnel mobiel internet 5G onder de hamer gaan. Dat stelt minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) in een interview met De Tijd. Ook telecomwaakhond BIPT bevestigt. De politieke struikelblokken zijn grotendeels geparkeerd, maar de juridische en praktische uitwerking van de veiling vergen elk nog zes maanden.

3 reacties

 • Norbert Corten

  2 maanden geleden
  Na de postorder bedrijven die nu volledig in buitenlandse handen liggen volgt nu ook de G5 waarbij de Belgische kmo's en bedrijven weeral de dupe zijn. Onze ingewikkelde Belgische instellingen met een vat vol tegenstrijdigheden en belangen hebben weer voor een triest record gezorgd om aan het staartje te hangen van de moordende technologische concurentie.
 • Ward Berden

  2 maanden geleden
  We staan dus al een jaar achter op de buurlanden en hij heeft nog altijd geen plan om dat op te lossen. Zo kan ik ook ministerke spelen.
 • Jori Matti

  2 maanden geleden
  Hoe? Groen was toch tegen 5G en vooruitgang? Groen wil terug naar paard en kar. En wil de bevolking verarmen door kernuitstap op dogmatische wijze af te dwingen.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt