Pater Luk D. (50) tijdens zijn missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Nadat hij in juni vertrok uit het land, werd tegen hem klacht ingediend wegens kindermisbruik.
Volledig scherm
Pater Luk D. (50) tijdens zijn missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Nadat hij in juni vertrok uit het land, werd tegen hem klacht ingediend wegens kindermisbruik. © RV

Minister De Croo eist duidelijkheid van organisaties over pedofiele pater

Ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) heeft tekst en uitleg gevraagd aan Caritas België en Via Don Bosco, naar aanleiding van de nieuwe beschuldigingen van misbruik rond pater Luk D. die door CNN zijn geuit. De Croo wil zich ervan vergewissen dat Luk D. nooit betrokken is geweest bij projecten van beide organisaties die financiering kregen van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

2 reacties

 • John Verbeke

  2 jaar geleden
  En zo gaat opnieuw een mooie ontwikkelingsorganisatie ten onder. Opeens herleid tot één ziekelijke medewerker. De Croo maakt er natuurlijk meteen gebruik van om de geldkraan dicht te draaien, want hij wil de hele sector zo snel mogelijk om zeep helpen. Moest er uitkomen dat er op zijn kabinet een corrupte medewerker zat (wees maar zeker dat het zo is), zou hij dan ook meteen de boel sluiten?
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  Ontwikkelingsamenwerking = Corrupt tot op het bod, puur bedrog en diefstal !
 1. Federaal parket: “We hebben er alles aan gedaan om Conings levend terug te vinden, maar helaas”
  Play

  Federaal parket: “We hebben er alles aan gedaan om Conings levend terug te vinden, maar helaas”

  Het lichaam van Jürgen Conings is gevonden in een gebied dat 150 meter buiten de eerder doorzochte zone ligt. “Het was als zoeken naar een rijstkorrel op 20 voetbalvelden”, aldus federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Vannacht en morgenochtend gebeurt nog een autopsie op het lichaam van Conings. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om zelfdoding door middel van een vuurwapen, meldt het federaal parket vanavond aan het Dilserbos.
 2. Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  De Vlaamse regering komt met preventieve maatregelen voor bepaalde sites waar de PFOS-normen mogelijk overschreden worden. Dat meldt VTM NIEUWS. Vanavond nog krijgen alle lokale besturen in Vlaanderen een brief met een reeks adviezen om toe te passen in de buurt van brandweeroefenterreinen en sites waar zware chemische branden hebben gewoed, omdat daar mogelijk geblust werd met PFOS. Bijvoorbeeld wordt de kwetsbare bevolking - zoals zwangere vrouwen en jonge kinderen - dan afgeraden om nog groenten en fruit uit de tuin te eten en mogen kinderen niet op zulke terreinen spelen.