Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) verklaarde donderdag in de Kamer dat ze volgende maand een sociaal akkoord wil sluiten met de sociale partners in de zorg.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) verklaarde donderdag in de Kamer dat ze volgende maand een sociaal akkoord wil sluiten met de sociale partners in de zorg. © BELGA

Minister De Block hoopt volgende maand sociaal akkoord met zorgsector te hebben

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoopt volgende maand met de sociale partners uit de zorgsector een sociaal akkoord voor de volgende jaren te kunnen afsluiten. Dat heeft ze donderdag verklaard in de Kamer. Het parlement stemt overigens later op donderdag een wet waardoor per jaar 400 miljoen euro extra naar de zorgsector gaat.

11 reacties

 • Hans Oomen

  7 maanden geleden
  Miss is het beter dat je gewoon je ontslag geeft want je bakt er niets van de ene fout en leugen na de andere om zelf in een goed daglicht te staan maar ja je bent door de mand gevallen .
 • Karin Sneyers

  7 maanden geleden
  Bart Van Hove, feestdagen krijgt praktisch elke werknemer. ADV dagen hebben we dik verdiend in deze sector. Maaltijdcheques e.d. noppes in de kinderopvang. En het loon? Als starter kan je d’er maar beter niet van alleen gaan wonen. Ik met 27 jaar dienst, ja, ik heb een mooi loon.. mag het ff?
 • patrick janssens

  7 maanden geleden
  ik denk dat op gebied van loon en arbeidsvoorwaarden de verpleegkundigen niks te klagen hebben, vanaf 45 elke 5 jaar extra dag verlof per maand enz.. er zijn nog zware beroepen of nog zwaarder die voor minder moeten werken, maarja, wie met veel van zijn horen maakt wordt gehoord
 • vanrobaeys franky

  7 maanden geleden
  er waren nog beroepen die die een tandje moesten bij steken tijden de crisis
 • Frank De Rycke

  7 maanden geleden
  Gaat ze nu terug die mensen in de zorg beloftes maken die ze nooit zal uitvoeren ...keer haar de rug toe en doe of dat ze niet bestaat en denk er aan als je in het kieshokje staat !
 1. Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen
  73

  Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen

  Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen is met een nieuw experiment gestart. Het haalde al eens het nieuws toen het besloot om werknemers voortaan zélf te laten beslissen over hoeveel vakantie ze namen en gaat nu nog een stapje verder: met een ‘no policy-policy’. Alle regels zijn afgeschaft en werknemers mogen nu zelf de beslissingen nemen. Nieuwe computer nodig of interesse in een opleiding? Dan hoef je daar geen toestemming meer voor te vragen. En daar stopt het niet. Binnenkort zal het personeel ook zelf mogen bepalen hoeveel het verdient.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?