Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

Minister De Block: “Deal met AstraZeneca over coronavaccin bevat eerlijke verdeling aansprakelijkheid en kosten”

Het Europese contract met het Britse farmabedrijf AstraZeneca over zijn coronavaccin bevat een eerlijke verdeling van de aansprakelijkheid en de financiële lasten. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) woensdag verklaard in de bevoegde Kamercommissie. Vorige week waren daarover nog vragen gerezen, toen bleek dat het bedrijf vrijstelling van aansprakelijkheid vroeg.

6 reacties

 • kristel de breucker

  11 maanden geleden
  Ik ben risicopatiënte maar ik ga mooi afwachten tot ik mij laat vaccineren ik wil niet bij de eerste zijn eerlijk gezegd want ik vertrouw het niet. We zullen zien wat de nevenwerkingen gaan zijn bij de eersten en die zullen er zeker zijn anders gaan ze geen clausule erin zetten. Nu astra zeneca is van de groep gewone vaccins inspuiten met het virus zelf ik zou liever het vaccin krijgen op basis van Mrna totaal ander soort vaccin van moderna denk niet dat het in België gaat geraken..
 • Frank De Rycke

  11 maanden geleden
  En terug zit ons Maggie er weer tussen , nu ja ...hopelijk is ze toch iets slimmer geworden dan met de mondmaskers , maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd !!
 • Jennifer Peeters

  11 maanden geleden
  3,8 miljoen Belgen kunnen worden ingeënt, De Block? Waarom niet voor alle Belgen?Voor wie zijn die vaccins dan? Voor de rijken? Schaam je mens!!!
 • Christian Verbruggen

  11 maanden geleden
  Wa doe’t die de block weer op zo een plaats waar echte dingen moeten beslist worden onbegrijpelijk
 • Linde Segaert

  11 maanden geleden
  En krijgt iedereen die verplicht gevaccineerd wordt een kopie van dat contract. Zodat voor iedereen duidelijk is wie we moeten contacteren wanneer er problemen zijn. Er zijn reeds genoeg rare dingen gebeurd met vaccinatie waar mensen heel veel moeite moesten doen om schadevergoeding te krijgen. Softenon was destijds ook zo veilig. Ondertussen zijn het wel de belastingbetalers die de schadevergoeding voor de Softenonbaby's mogen betalen. Ook een regeling van minister De Block.
 1. Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaatschappij”

  Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaat­schap­pij”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in "zo normaal mogelijke" omstandigheden kunnen plaatsvinden. "We moeten bekijken of we kleinere activiteiten vrij kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, zonder mondmaskers, zonder afstand en zonder te veel cijfers in het achterhoofd te moeten houden", zo zei de CD&V-minister vanmorgen in het VRT-radioprogramma De Ochtend.