Dat het aantal nieuwe besmettingen al zes dagen op rij licht stijgt, baart ook minister Maggie De Block zorgen.
Volledig scherm
Dat het aantal nieuwe besmettingen al zes dagen op rij licht stijgt, baart ook minister Maggie De Block zorgen. © REUTERS

Minister De Block: “Als aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen volgende versoepelingen niet doorgaan”

CoronacrisisNadat eerder al experts hun bezorgdheid uitten over het (licht) toenemende aantal nieuwe besmettingen met Covid-19, toont nu ook federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zich niet gerust in deze trend. “Als dat zo blijft, zullen de volgende versoepelingen niet kunnen doorgaan”, liet ze optekenen bij VRT NWS.

98 reacties

 • Lieve Van Tallo

  1 jaar geleden
  Als iedereen zich houdt aan de maatregelen blijven we wat stabiel in cijfers. Het zijn degene die het niet doen die de cijfers omhoog krijgen. Maar volledig Corona vrij zal het nooit worden. Grenzen zijn terug open en mensen blijven reizen. En als er een vaccin komt zelfs dan zijn we nog niet coronavrij. We gaan met dit virus leren leven! Aan de politiekers maak de mensen niks wijs!
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  No fear! Toen de Spaanse griep de ronde deed en de radioactieve wolk ten gevolge van Tsjernobyl, toen werd er weinig of niets gedaan! Toen was alles ok ?
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Die tweede golf is over heel Europa aan het stijgen en heeft weinig te maken met verkeerde menselijke activiteiten, maar zit in het virus zelf geprogrammeerd. Zoals destijds met de Spaanse griep zal het virus ook verdwijnen door afzwakking. Best nu geen nieuwe coronabesluiten meer op te leggen. Trop is te veel. Het recente kameleon besluit was er bvb al te veel aan.
 • nancy van hauwe

  1 jaar geleden
  En dat voor een minister van gezondheid .zij zou het goede voorbeeld moet zijn om de masker heel correct te dragen !!
 • Ann Jansen

  1 jaar geleden
  Waar blijven de echte cijfers ná de zgn explosief stijgende besmettingen? Die stijgen alweer serieus, dat we ons al een tweede golf moeten laten aanpraten, DUS, hoeveel mensen zijn er in het ziekenhuis opgenomen? Hoeveel Corona-doden zijn er al gevallen sinds de heropflakkering? Of is het enkel bij de O zó gevreesde besmettingen gebleven?? Ik snap de ernst wel als je het virus hebt, maar het lijkt alsof nieuwe besmettingen al reden genoeg is om welhaast dood te zijn?
 1. OVERZICHT. Hoogste stijging van gemiddeld aantal coronabesmettingen in week tijd

  OVERZICHT. Hoogste stijging van gemiddeld aantal coronabe­smet­tin­gen in week tijd

  Er worden gemiddeld weer 95,3 (of afgerond 95) besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met elf procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het is de zesde stijging op rij en de hoogste in een week tijd. De trend in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijft wel dalend. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.