Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Dieter Nijs

Minister Dalle: “We gaan ervan uit dat zomerkampen doorgaan, maar het is nog te vroeg om zeker te zijn”

“We gaan er op dit moment vanuit dat de zomerkampen voor onze jeugd doorgaan, maar het is nog te vroeg om zeker te zijn.” Dat heeft Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) gezegd in De ochtend op Radio 1. Hij vroeg aan de afzonderlijke gemeenten en jeugdbewegingen om zeker nog geen beslissingen te nemen en kampen bijvoorbeeld preventief te schrappen.

61 reacties

 • Serge Stevens

  2 jaar geleden
  Handen wassen , niemand aanraken , 1,5 meter afstand houden , enz ... dat zijn echt dé stokpaardjes van elk zomerkamp !
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Wie is die kerel? Die gaat er een hele hoop , hoop geven en beloofd weer geld . Geld dat eerst bespaard werd en nu is er blijkbaar terug geld voor . Zorg er eerst voor dat er genoeg geld is voor de zorg , de rest is een zorg voor later.
 • Veerle De cock

  2 jaar geleden
  Kan hij dan ook zeggen of mijn vakantie kan doorgaan !
 • Theo Van Hoof

  2 jaar geleden
  Die zullen niet doorgaan maar hij kan en mag niet voor zijn beurt spreken. Vergeet het ganse zomerseizoen maar. Als alles op 1 september gaat normaliseren zal het al heel goed zijn.
 • Tom Dossche

  2 jaar geleden
  Eerst de mensen laten hopen en daarna wegnemen. Zo zit dit systeem in elkaar.
 1. VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder Septemberverklaring te staan”
  Play
  149

  VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijk­ste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder September­ver­kla­ring te staan”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft met enkele dagen vertraging dan toch zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams Parlement. Een politieke crisis werd voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat er overal gejuicht wordt. De reacties op het akkoord tussen Open Vld, C&V en NV-A zijn zeer gemengd. VTM NIEUWS sprak met minister-president Jan Jambon (N-VA) na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière. “Het was beschamend om daar maandag zonder septemberverklaring te staan.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. België zet richtlijn over plasticverbod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  België zet richtlijn over plasticver­bod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  De Europese Commissie heeft de volgende fase ingeluid van haar inbreukprocedure tegen België omdat ons land de richtlijn over een verbod op plastic voor eenmalig gebruik nog steeds niet heeft omgezet. Als België in gebreke blijft, dreigt een procedure voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Op het kabinet van federaal minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) klinkt het dat België de richtlijn inhoudelijk wel heeft omgezet, maar dat de notificatie daarvan aan de Commissie wat vertraging heeft opgelopen.