Minister Benjamin Dalle/ Een dag na de rellen is de rust weergekeerd in de Blaarmeersen.
Volledig scherm
Minister Benjamin Dalle/ Een dag na de rellen is de rust weergekeerd in de Blaarmeersen. © Photo News/ Wannes Nimmegeers

Minister Dalle over vechtpartij Blaarmeersen: "Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen”

"De werkloosheidscijfers zijn in Brussel nog altijd torenhoog. Een op de vier jongeren is werkloos. Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen." Dat zei Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in Terzake op Canvas, in een reactie op het incident in de Gentse Blaarmeersen.

320 reacties

 • Eddy DeGoei

  1 week geleden
  Provinciale domeinen zien dit al meer dan twintig jaar gebeuren. Ik werk in Brussel en vroeger ging ik wel eens 's avonds iets drinken met collega's maar nu steeds minder, je kan er altijd overvallen worden door van die werkwilligen. Ik ken voorbeelden genoeg. Ook dat is al tientallen jaren bezig maar ministers zien dat niet met hun oogkleppen op. Volgens hen is dit een utopische diverse samenleving, we moeten er de vele voordelen van inzien. De nadelen worden weggemoffeld. Proficiat.
 • etienne bies

  1 week geleden
  gracienne de groodt , volledig akkoord. Maar als werkloze en 55 plusser kreeg ik van de VDAB te horen dat vrijwilligerswerk geen werk was , hoewel ik eerder van oordeel ben dat vrijwilligers soms meer geëngageerd en gemotiveerd zijn dan vaste werknemers.
 • Celina Vandermeiren

  1 week geleden
  Gelooft die gast nu echt dat die relschoppers zoeken naar een job. Ze verdienen veel meer met drugs te verpatsen dan te werken.
 • gracienne de groodt

  1 week geleden
  Vrijwilligerswerk verplichten, zoniet uitkering schorsen.....
 • louis reinquin

  1 week geleden
  Neen Mijnheer de Minister, het is de opvoeding thuis en het zit erin gebakken.
 1. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne: “Conings is net buiten het zoekgebied van de veiligheidsdiensten teruggevonden”
  Play

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenbor­ne: “Conings is net buiten het zoekgebied van de veilig­heids­dien­sten teruggevon­den”

  Het lichaam van ex-militair Jürgen Conings (46) is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. “De veiligheidsdiensten hebben wel in de juiste buurt gezocht. Hij is nu teruggevonden net buiten de zoekzone. We gaan nu zien wat er precies is gebeurd. Het gerechtelijk onderzoek loopt wel verder”, aldus minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
 2. Maatregelen meteen zichtbaar op de Blaarmeersen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”
  Gent

  Maatrege­len meteen zichtbaar op de Blaarmeer­sen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”

  Nultolerantie, een zwarte lijst, identiteitscontroles en hondenpatrouilles. De maatregelen die de stad afkondigde voor de Blaarmeersen na een zoveelste knokpartij met Brusselse jongeren, zijn meteen zichtbaar op het terrein. Maar dat is te laat, vinden oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. “Wij vroegen dit al lang, maar het werd weggelachen.”