Benjamin Dalle (CD&V) en Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
Benjamin Dalle (CD&V) en Bart De Wever (N-VA). © Photo News / BELGA

Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”

192 reacties

 • Philippe Deckers

  3 maanden geleden
  Benjamin wil de cdnv nu echt onder de kiesdrempel.
 • Eddy Lefere

  3 maanden geleden
  Als men zegt wat je wilt maar kan vervolgd worden dan is de Vrije meningsuiting ver zoek.
 • Erik Bervoets

  3 maanden geleden
  Woke, mijnheer Dalle, is stilaan synoniem geworden van mensen met lange tenen. Hoeveel te meer zij klagen, hoeveel te meer mensen zich ervan afkeren. M.a.w. woke uitspraken zwengelen de polarisatie en het wij-zij gegeven net aan.
 • Emmanuel Paulus

  3 maanden geleden
  Woke is natuurlijk een mooi excuus om elk stem en zelfs cultuur en kunst te censureren Dat is verboden in de grondwet maar wie trekt zich dat nog aan? Woke is het zich bewust zijn van racisme, seksisme en sociale onderdrukking iets wat enkele partijen niet willen horen of toch niet over hun elite. Een ziekte waar men ook aan leidt bij enkelen die zich woke noemen of zo genoemd worden. Maar dat is juist het omgekeerde het blind blijven voor het probleem alleen het omdraaien en levend houden.
 • J. Platsteen

  3 maanden geleden
  Het punt is dat men cultuur iconen uit het roemrijke verleden van de stad, oudere blanke mannen: niet vervangt door het om het even wat, Bervoets Guido. Die mooie kunst foto's van vreemde culturen kunnen elders opgehangen worden. Het is het recht van de mecenas om dat te bepalen..