Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). © BELGA/ANP

Minister Crevits wil af van ‘zwarte lijsten’: “Historiek van kinderopvang moet met één druk op de knop zichtbaar zijn”

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits wil af van de discussie over 'zwarte' lijsten of lijsten met 'gevaarcrèches' in de kinderopvang. "Ik ben geen fan van lijsten. Lijsten zijn iets statisch", zo antwoordde de CD&V-minister in het Vlaams Parlement op vragen van Ilse Malfroot (Vlaams Belang) en Celia Groothedde (Groen).  Er moet volgens minister Crevits een systeem komen dat "met één druk op de knop" duidelijk maakt wat de historiek is van een kinderdagverblijf.

  1. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”
    20

    Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

    De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”