Volledig scherm
© Photo News

Minister Clarinval wil alle winkels zo snel mogelijk weer open “en niet alleen op afspraak”

Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) pleit ervoor om zo snel mogelijk alle winkels te heropenen. Dat heeft hij vanmorgen gezegd op de Franstalige openbare omroep RTBF. Hij voegde eraan toe dat alleen een opening op afspraak niet voldoende is.

90 reacties

 • Noel Winkelmans

  2 maanden geleden
  Noel.Winkelmans. Als de virologen die er alles aan doen om deze pandemie te stoppen en voor ons allen terug een Gezonde wereld willen en aanraden om de winkels nog langer gesloten te houden,moeten de politiekers die het altijd voor het zeggen hebben maar daar absoluut geen greintje verstand van hebben de beslissing van de hooggeleerde virologen volgen en zo één derde golf buiten houden.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Och ja, ene politieker weet het toch altijd beter dan de specialisten. Daar zijn ze super in, maar waarvoor ze gekozen zijn en wat ze moeten doen daar kennen ze geen fluit van. 
 • Ronny Van Loock

  2 maanden geleden
  Volgens mij wil Clarinval er voor zorgen dat we tussen Kerst en Nieuwjaar met een volledige lockdown zitten. Blijven die Waalse politiekers nu echt rondlopen als een kieken zonder kop?? Wat voor onzin hebben we de laatste weken nu eigenlijk al gehoord? Als gedaan wordt wat ie wil, kunnen de kleinkinderen naar hun opa en oma fluiten voor een mogelijke gezellige Kerstavond. 
 • George Verbeek

  2 maanden geleden
  Het is niet omdat sommige onverantwoorde mensen in buurlanden gaan shoppen dat iedereen dit gaat doen. Slechts een minderheid. Zeker geen reden om winkels te openen dus. Winkels zijn binennplaatsen met veel mensen samen, ideaal voor besmettingen, anderhalve meter afstand helpt weinig in zulk geval. Als je een derde gold wilt moet je de winkels openen.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 maanden geleden
  Hij heeft gelijk! Eindelijk een positieve beslissing
 1. OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld
  52

  OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelij­king met de rest van de wereld

  Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 200.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 683 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte.
 2. Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
  PREMIUM

  Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelo­vig gerekend op de burgerzin”

  Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"