Getty
Volledig scherm
© Getty

Minister Brouns wil huismannen en -vrouwen naar arbeidsmarkt lokken

PolitiekVlaanderen telt momenteel zowat 150.000 mensen op arbeidsleeftijd die thuisblijven om zorgtaken op zich te nemen. Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) wil die huismannen en -vrouwen naar de arbeidsmarkt lokken. Maar de groep werkwilligen is kleiner dan gedacht, zegt VDAB.

12 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Wie geeft nu tot 7500 € sociaal energie voordeel per jaar op om te gaan werken. En dan nog veel betalen om zich te verplaatsen en om de kinderen in de crèche te plaatsen.
 • Martine Mertens

  2 maanden geleden
  Voila, eind conclusie van deze regering. We gaan jonge ouders helemaal zot maken alles afpakken en nog nergens recht op geven. Ze 24 op 24 en 7 op 7 laten werken voor een oneindig en ondankbaar diepe put te delven. Uiteindelijk kunnen we daarna de kinderen die hiervan het slachtoffer van zijn in het leger dumpen om ze daar om te vormen tot kanonnen vlees. De waarheid komt aan het licht! Uw regering heeft gesproken!
 • Peter Van Endert

  2 maanden geleden
  Zolang onze eerste minister De Croo en Tine Van Der STRAETEN niks fatsoenlijk oplossen voor de energie zullen er nog veel bedrijven mensen moeten ontslagen. Dus minister Brouns wakker worden geen huisman en huisvrouw aan het werk zetten
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Heeft hij zelf als eens gewerkt in zijn leven
 • Serge Aernoudt

  2 maanden geleden
  Hahahahaa, wat een nieuwe kucht zeg. In België is naar het zeggen van Jambon niet altijd interessant om te werken omdat je meer overhoudt als je niet werkt. Die Cd&v toch!.
 1. N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijndrecht: “Verlinden had beter moeten anticiperen”
  21

  N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijn­drecht: “Verlinden had beter moeten anticipe­ren”

  Na het grote datalek bij de politie van Zwijndrecht, die VTM NIEUWS en HLN aan het licht brachten, reageert Kamerlid Michael Freilich van oppositiepartij N-VA dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beter had moeten anticiperen en meer proactief te werk moet gaan rond cyberveiligheid. De partij zal ook parlementaire vragen stellen aan haar en premier Alexander De Croo (Open Vld). Er komt ook een wetsvoorstel. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt ondertussen overleg met Verlinden en de lokale politiezones.