Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Minister Beke zet eerste stap in verdeling 230 miljoen euro extra voor personen met handicap

De Vlaamse regering heeft een eerste stap gezet in de verdeling van de 230 miljoen euro extra, die de regering dit jaar voorziet voor de ondersteuning van personen met een handicap. Zo heeft de regering op voorstel van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) alvast beslist middelen te voorzien voor de meest dringende vragen en voor minderjarigen.

 1. Vlaamse regering wil wachtlijsten aanpakken met niet-uitgegeven geld relanceplan

  Vlaamse regering wil wachtlijs­ten aanpakken met niet-uitgegeven geld relance­plan

  De Vlaamse regering gaat ervan uit dat 10 procent van de voorziene 4,3 miljard euro van haar relanceplan 'Vlaamse veerkracht' niet zal uitgegeven worden en wil dat geld inzetten voor de versnelde aanpak van de wachtlijsten voor personen met een handicap. Dat blijkt uit een toelichting van minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) in het Vlaams Parlement. Oppositiepartij sp.a reageert scherp. "De extra middelen voor mensen met een handicap worden dus afhankelijk gemaakt van de onderbenutting van de budgetten voor het Vlaamse relanceplan", zegt Hannes Anaf.
 2. Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”
  Play

  Politie moet prioriteit maken van fietsdief­stal­len: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”

  Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond reageert tevreden in bovenstaande video: “Mensen gaan zo sneller de stap zetten om een fietsdiefstal aan te geven.”