Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) © Sander de Wilde / Photo News

Minister Beke waarschuwt voor phishingmails rond vaccinatiepaspoort: “Klik zeker niet op links als je ze niet vertrouwt”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen en melden dat er "urgente document(en) in uw My e-Box in verband met uw Covid-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen ze persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen.

  1. Vrouw (54) wil terminaal zieke partner steunen, maar raakt 12.000 euro kwijt aan internetoplichters: “Ze beloofden mij miljoenen dollars”
    PREMIUM
    Leuven

    Vrouw (54) wil terminaal zieke partner steunen, maar raakt 12.000 euro kwijt aan internetop­lich­ters: “Ze beloofden mij miljoenen dollars”

    Uit jaarcijfers van de Leuvense politie blijkt dat cybercriminaliteit in de politiezone met maar liefst 162% gestegen is in 2020 tegenover het jaar voordien. De coronacrisis was een sterke factor in die stijgende cijfers. Een 54-jarige vrouw uit Leuven werd zo het slachtoffer van ‘T. Crist’ en ‘Jenna’ uit India. Zij beloofden haar miljoenen dollars, maar twee maanden later is het slachtoffer volledig bankroet. “Ze bedreigen me zelfs met boetes omdat ik niet meer wil betalen”, vertelt ze anoniem.