Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © Photo News

Minister Beke heeft vragen bij ouderschapsverlof tot twaalf jaar, oppositie reageert afwijzend

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) stelt zich vragen bij de mogelijkheid om ouderschapsverlof tot de leeftijd van twaalf jaar op te kunnen nemen. “Waarom smeren wij dat uit over twaalf jaar, terwijl iedereen het erover eens is dat de eerste drie levensjaren cruciaal zijn?”, aldus Beke in het weekblad ‘Humo’. Oppositiepartijen Vooruit en Groen reageren afwijzend.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Ouders van kinderen in kinderdagverblijf Sascha weerlegden vorige zomer zowat alle opmerkingen: “Tegenstrijdigheden of onwaarheden worden niet onderzocht en onze tegenargumenten worden geweerd”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Ouders van kinderen in kinderdag­ver­blijf Sascha weerlegden vorige zomer zowat alle opmerkin­gen: “Tegen­strij­dig­he­den of onwaarhe­den worden niet onderzocht en onze tegenargu­men­ten worden geweerd”

  Heeft Kind & Gezin argumenten van ouders van kinderopvang Sascha genegeerd? Als het aan de ouders ligt van de kinderen die er nu nog worden opgevangen is dat het geval. Want ondanks dat Sascha gelijk kreeg van de beroepscommissie en ze mocht open blijven, besliste minister Wouter Beke om de kinderopvang alsnog te sluiten en dat vanaf 1 april. Wij konden een brief en een reeks bemerkingen en de verslagen inkijken van ouders die toch een flink aantal punten uit het verslag weerlegden. De ouders: “Dit zet de deur open voor machtsmisbruik, pestgedrag en willekeur.”
 1. Eén ernstige klacht over kinderopvang Baloe, meteen drie maanden gesloten: “Voorzorgsmaatregel, maar het is enige gepaste reactie”
  PREMIUM
  harelbeke

  Eén ernstige klacht over kinderop­vang Baloe, meteen drie maanden gesloten: “Voorzorgs­maat­re­gel, maar het is enige gepaste reactie”

  Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet drie maanden dicht. Het Agentschap Opgroeien, dat Kind & Gezin overkoepelt, neemt die beslissing nadat het eerder deze week een klacht ontving. “Gezien de ernst van die klacht kunnen we niet anders dan zo’n drastische beslissing nemen”, zegt woordvoerster Nele Wouters. “Maar ik benadruk wel dat de klacht nog onderzocht wordt, en het een voorzorgsmaatregel is.”
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Uitbaatster ’t Sloeberhuisje doet voor het eerst haar verhaal: “Plots stopte dat kindje met ademen, zegt papa. Ik hoop dat hij de waarheid spreekt”
  PREMIUM

  Uitbaat­ster ’t Sloeber­huis­je doet voor het eerst haar verhaal: “Plots stopte dat kindje met ademen, zegt papa. Ik hoop dat hij de waarheid spreekt”

  Haar vader zit al een maand in de gevangenis van Gent. Het gerecht denkt dat hij een baby’tje van zes maanden in haar crèche - ’t Sloeberhuisje in Mariakerke - zo hard door elkaar schudde dat het meisje twee dagen later stierf. Zelf wordt de uitbaatster nalatigheid met de dood tot gevolg verweten. “Dat meisje had gewoon nooit mogen sterven”, zegt ze.