Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke © Photo News

Minister Beke: “Centra voor Geestelijke Gezondheid krijgen 5,6 miljoen extra subsidies”

De Vlaamse regering heeft in december al beslist een bijkomende subsidie van 5,6 miljoen euro toe te kennen aan de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), bovenop de initiële investering van meer dan 20 miljoen in mentaal welzijn in het kader van het actieplan ‘Zorgen voor morgen’ bij de start van de coronacrisis. Dat stelt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, nadat Groen eerder op de dag een Urgentieplan voor Mentaal Welzijn voorstelde.

7 reacties

 • Jef Van De Plas

  1 maand geleden
  Van waar komt dat geld plots en wie levert in ? En maak kinderen eens wat weerbaarder t.o.v. hun leefwereld hé. Vertel ze eens dat ze niet alle plannetjes die ze hebben kunnen realiseren, want het leven is wat je overkomt terwijl je plannetjes maakt voor iets anders. Zoals de eik en het riet in de Fabels van Lafontaine. In een storm wou de eik niet plooien en de eik lachte met het riet dat tegen de grond lag. Na de storm lag de eik gebroken in de wei, en het riet ? Het veerde gewoon terug recht
 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Wij zijn het beu om voor die zwakke verwende jongeren te moeten meebetalen. Dat ze gaan werken of voer de legerdienst terug in. Wedden dat ze dan wel volwassen zullen worden? Trouwens, waar blijft die Beke dat geld halen?
 • Hendrik Goris

  1 maand geleden
  De Groenkiezers werken vooral voor de staat of voor de een of andere gesubsidieerde bollenwinkel. Daarom zijn ze altijd akkoord om geld uit te delen.
 • Yvo Mast

  1 maand geleden
  Het zoveelste Sinterklaasgeschenk. Zorg eerst maar dat er geld is voor de vaccins. Dat is prioriteit numero uno. Nadien kunnen we nog de weldoener gaan uithangen.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Daar gaan we weer. Weeral Groen en cd&v. Groen stelt voor en de regering speelt weer sinterklaas. Men kijkt nog niet eens of alle huidige subsidies correct gebruikt worden. Alle regeringen in Belgie blijven hopeloos. Verspillers.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  43

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"