Minister van Binnenlandse Zaken (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken (CD&V). © Photo News

Minister Annelies Verlinden: “Politie gaat controles uitvoeren op verbod op niet-essentiële reizen”

We kunnen niet elke wagen aan de grens controleren, maar de politie gaat wel degelijk controles uitvoeren op het verbod op niet-essentiële reizen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gezegd aan VTM NIEUWS.

128 reacties

 • Luc Gorrebeeck

  1 maand geleden
  Niet verkozen, maar tof zoveel bla bla verkopen !
 • Harold Anckaert

  1 maand geleden
  Doe eens iets Vivaldiregering die we kunnen geloven! Jullie goochelen erop los, en maar zeggen dat je bij de beste van de wereld hoort VDB en DE Croo! Veel te late beslissingen zoals voor de reizen, het sluiten van de scholen kan niet en het openbaar vervoer laten ze voor wat het is, juist daar waar het virus zich het meeste kan verspreiden! Men is zo onduidelijk en verkeerd in hun maatregelen dat het geen naam heeft!
 • freddy vandersmissen

  1 maand geleden
  Hallo regering , het is de bedoeling dat je de Belgen in Belgie houd, maar de buitenlanders in het buitenland ! Dus controle van ALLE in & uitgaand verkeer , anders is het WEER dweilen met de kraan vierkant open! Enkel de grens over met een goedkeuring van de gemeente waar je gedomicilleerd bent. Goedkeuring laten afstempelen bij vertrek & terugkeer en terug melden bij de gemeente voor de opvolging van de testen & eventuele quarentaine. Controle door douane en het leger laten uitvoeren.
 • WALTER VAN STEELANDT

  1 maand geleden
  Waarom controles ? Als het niet mag of verboden is, doe het dan niet ! Simpel !
 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Dat is een heel goede grap we gaan daar ook intrappen.
 1. Franstalige politici voeren druk op voor versoepelingen: “Indicatoren zijn geruststellend”
  9

  Franstali­ge politici voeren druk op voor versoepe­lin­gen: “Indicato­ren zijn geruststel­lend”

  In de aanloop naar het Overlegcomité dat deze namiddag samenkomt, voeren verschillende Franstalige politici de druk op voor versoepelingen. PS-voorzitter Paul Magnette wil dat het Overlegcomité een kalender vastlegt voor de heropening van de gesloten sectoren eind april, begin mei. Versoepelingen in het onderwijs moeten er daarvoor al komen, zegt hij in een interview met Sudpresse. Ook de minister-president van de Franse gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) pleit voor prioritaire versoepelingen in het onderwijs en een heropening van gesloten sectoren vanaf midden april. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) blijft intussen hardnekkig aandringen op meer contactmogelijkheden, nu de motivatie van de bevolking op een dieptepunt zit.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king