RV/Lefelon
Volledig scherm
© RV/Lefelon

Minderjarig toen hij steen door ruit politiecombi keilde, maar hij krijgt toch celstraf

VideoEen 19-jarige uit Willebroek is vanmiddag veroordeeld tot 40 maanden celstraf omdat hij vorige zomer in de Antwerpse wijk Luchtbal een steen door de ruit van een politiecombi keilde. Kort voordien had hij al de achterruit van een anonieme politiewagen ingegooid. Hij was 17 en dus minderjarig op het moment van de feiten.

 1. ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken

  Zolang de acteur die in een video opschept over zijn seksuele daden met minderjarigen niet in verdenking wordt gesteld, zullen we zijn initialen niet publiceren, ook al gaat zijn naam rond op sociale media. Worden er bewijzen gevonden dat hij wel degelijk deed wat hij zei, dan moet hij veroordeeld worden. Gebeurt dat niet, dan moet hij in therapie. Maar dat was niet het doel van de reportage van HLN en Vrije Vogels. Wat dan wel, dat legt hoofdredacteur Brecht Decaestecker hieronder uit.
 2. DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatregelen” te nemen

  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentai­re vermeend kindermis­bruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatrege­len” te nemen

  DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. Ook de VRT zal “gepaste maatregelen” nemen zodra ze meer informatie heeft. Dat laat woordvoerder Hans Van Goethem weten.