De hongerstakers in de Begijnhofkerk.
Volledig scherm
De hongerstakers in de Begijnhofkerk. © Marc Baert

Minderheid hongerstakers Brusselse Begijnhofkerk gaan stap verder en stoppen ook met drinken

De Union des Sans-papiers pour la Régularisation (USPR) kondigt vanavond aan dat verschillende hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen van de ULB en VUB een dorststaking beginnen. Als reden voor deze volgende stap wijzen ze naar het gebrek aan politieke wil om tot een oplossing te komen.

51 reacties

 • Bob Vrebosch

  2 maanden geleden
  Probleem lost zich zelf op ! Chantage helpt slechts zelden om een doel te bereiken. Activisten en andere die aktie van hongerstakers steunen zouden hetzelfde eens moeten gaan doen in het land van herkomst van de hongerstakers. Politici zorg eens eerst voor uw eigen bevolking want daar is nog meer dan miserie genoeg !
 • Maria Van Breda

  2 maanden geleden
  Waarom altijd een kerk bezetten? Kunnen die niet in een of andere moskee gaan ? Belachelijk. En niet toegeven aan hun chantage aub..
 • frans ornelis

  2 maanden geleden
  hongerstaking dat is een persoonlijke beslissing en ze moeten daar ook zelf de gevolgen voor zich nemen
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Wat ook de afloop gaat zijn van deze hele tragedie: de CD&V is de grootste verliezer bij dit voorval. Want geen enkele voorstander van het optrede van de staatssecretaris zal hiervoor zijn of haar stemgedrag "veranderen" ! Het omgekeerde is wel een feit, want een CD&V stemmer die NIET akkoord is met de staatssecretaris en zijn voorzitter, die zal kiezen voor de nieuwe centrum partij in Vlaanderen, nl "vooruit" !
 • els de Loof

  2 maanden geleden
  Stel je voor dat iedereen dat doet als ze hun zin niet krijgen. De wereld zou er mooi uitzien. Niet toegeven.
 1. Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  De federale regering heeft vrijdag een flinke stap gezet richting de uitfasering van plastic voor eenmalig gebruik. Er komt een verbod op lichte plastic draagtassen, op een aantal uitzonderingen na. Ook plastic bestek, borden, rietjes en roerstaafjes worden in de ban geslagen. Dat staat in een koninklijk besluit van minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.
 2. Mahdi stelt neutrale zone in voor hongerstakers, maar die lijkt in dovemansoren te vallen: “Niet meer dan kantoorverhuis”
  Brussel

  Mahdi stelt neutrale zone in voor hongersta­kers, maar die lijkt in dovemans­oren te vallen: “Niet meer dan kantoorver­huis”

  In het centrum van Brussel is onder impuls van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vandaag een neutrale zone ingericht voor de mensen zonder papieren die enkele honderden meters verderop in de Begijnhofkerk al bijna acht weken een hongerstaking houden, samen met sans-papiers op campussen van de universiteiten VUB en ULB. Met de neutrale zone hoopt Mahdi de sans-papiers meer informatie en duidelijkheid te geven over hun verblijfssituatie in ons land, maar de mensen zonder papieren reageren lauwtjes op het initiatief.