Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Minder vroegtijdige schoolverlaters in 2021, aandeel ligt dubbel zo hoog bij mannen

In 2021 was 5,3 procent van de Vlaamse jongeren tussen 18 en 24 jaar een vroegtijdige schoolverlater. In 2020 ging het nog om 6,7 procent en in 1999 was het percentage zelfs dubbel zo hoog (13,6 procent). Dat meldt Statistiek Vlaanderen op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten (EAK).

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. INTERVIEW. Minister Crevits (CD&V) wil véél meer Vlamingen aan de slag krijgen: “Magnette doet alsof werken een straf is”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Minister Crevits (CD&V) wil véél meer Vlamingen aan de slag krijgen: “Magnette doet alsof werken een straf is”

  De arbeidsmarkt staat in brand. Werkgevers zoeken koortsachtig personeel. Willen we het coronaherstel niet rateren en ooit onze miljardenschulden afbetalen, moeten er volgens economen dringend meer handen aan de ploeg. Fanatiek roeit Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) met de riemen die ze heeft, maar wat steun vanuit de federale regering zou geen kwaad kunnen. “Voor Magnette lijkt werken precies een straf.”
 3. ‘Tinder Swindler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen”

  ‘Tinder Swind­ler’-zaak uitgesteld: “Hij werd het slachtof­fer van ernstige slagen en verwondin­gen”

  Zijn slachtoffers hadden nachtmerries, wetende dat ze donderdag voor het eerst oog in oog met X.S. zouden staan. De jongeman die hen misleidde, uitbuitte en verkrachtte, moest zich verantwoorden voor de Antwerpse rechtbank. Maar X.S. daagde niet op, de zaak werd uitgesteld. “Hij werd het slachtoffer van ernstige slagen en verwondingen in de gevangenis", zegt zijn advocaat.