Een minder voorspelbaar gevolg van de pandemie: vrouwen gooien massaal hun beha aan de kant.
Volledig scherm
Een minder voorspelbaar gevolg van de pandemie: vrouwen gooien massaal hun beha aan de kant. © Thinkstock

Minder voorspelbaar gevolg van pandemie: vrouwen gooien massaal hun beha aan de kant (en 3 andere verhalen uit 2021 over impact van corona)

Dat het coronavaccin niet het beloofde ticket naar de vrijheid bracht en hoe samenleven met een virus ons allemaal zwaar valt, werd elke dag duidelijk in het nieuwsoverzicht. Maar corona leerde ons ook verrassende lessen over hoe massahysterie kan ontstaan en waarom borsten zich liever vrij voelen.

  1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
    PREMIUM
    Grembergen

    Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

    De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.