Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Minder Vlamingen gingen samenwonen met partner tijdens coronajaar 2020

In 2020 gingen Vlamingen iets minder vaak samenwonen met een partner. Daarnaast waren er vorig jaar meer overlijdens, minder huwelijken en minder internationale migratie. Het geringe aantal echtscheidingen vormt hierop wel een uitzondering en gaat tegen de verwachtingen in. Dat meldt Statistiek Vlaanderen dinsdag in een rapport.

  1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
    Play
    Hasselt

    Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

    Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.