Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Minder tienerzwangerschappen in ons land

Het aantal tienermoeders in België is tussen 2010 en 2017 met 40 procent gedaald. Ook het aantal abortussen bij tienermeisjes is afgenomen. Dat blijkt uit een rapport van Fara, de vzw die begeleiding biedt bij zwangerschapskeuzes, en Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. De Standaard bericht daarover vandaag. 

 1. Johan (65) hielp 8.000 baby’s op de wereld zetten: “De dankbaarheid van de ouders is nog altijd met geen woorden te beschrijven”
  PREMIUM

  Johan (65) hielp 8.000 baby’s op de wereld zetten: “De dankbaar­heid van de ouders is nog altijd met geen woorden te beschrij­ven”

  In Deinze en omstreken lopen duizenden mensen rond die het levenslicht zagen dankzij Johan Landuyt. De gynaecoloog stond aan de wieg van de materniteit van het AZ Sint-Vincentius in Deinze én van bijna 8.000 pasgeboren baby’s. Na een loopbaan van 34 jaar gaat hij met pensioen en wij spraken nog één keer af in de verloskamer. “De eerste 20 jaar was ik voltijds van wacht. Mijn motto was ‘een dag heeft 24 uren, en dan heb je nog de nacht’.”
 1. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren