Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Minder slapen, langer licht: komende nacht schakelen we over op zomertijd

In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we opnieuw over op zomertijd. Om 2 uur in de ochtend wordt de klok een uurtje verder gedraaid. We mogen dus wat minder lang slapen, maar het blijft 's avonds wel langer licht.

24 reacties

 • Thomas Anderson

  1 jaar geleden
  Europa dat nog niet kan klaar krijgen wat dan wel?
 • luc meeus

  1 jaar geleden
  Der moet hier precies niemand vroeg opstaan, dan zouden ze anders klappen. Mijn dochter, die in de zorg werkt, moet al om 4 uur opstaan. En dit voor een hongerloon, vooral gezien door de hoge huurprijzen, voedsel en energie.
 • Ludo Hermans

  1 jaar geleden
  Duizend politici minder, en het blijft misschien voor de burger zelfs de ganse nacht wel licht!
 • Freddy Van remoortere

  1 jaar geleden
  Nu weer zien we dat Europa een doos van Pandora is...zoals altijd...geen beslissingen nemen alleen een hoop oude uitgeprocedeerde zakkenvullers die zich veilig stellen voor hun oude dag...hoop hypocrieten
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  "Wintertijd" is de echte tijd, "Zomertijd" is mismeesterde tijd. Deze gepensioneerde vangt dat op door dagelijkse ankermomenten 1 uur "later" te plannen ; ontbijt 7h bij wintertijd, 8h bij zomertijd, lunch 12h bij wintertijd, 13h bij zomertijd, avondmaal 18h bij wintertijd, 19h bij zomertijd. Het verspringen op zomertijd is zonder het allerminste basisdemocratisch mandaat dictatoriaal over de hoofden der belastingbetalende Europese burgers uitgestort.
 1. Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”
  PREMIUM
  23

  Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglij­ke kot naast het andere”

  “Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.”
 2. “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behandeling van 2 kinderen
  PREMIUM

  “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behande­ling van 2 kinderen

  “Ik wenste dat je nooit geboren was en hoop dat je kanker krijgt.” Een 36-jarige vrouw uit Oostende heeft 20 maanden cel gekregen, omdat ze haar oudste dochter en een van haar zonen onterend behandelde. De kinderen werden bijna dagelijks vernederd tot op het bot en soms tot bloedens toe geknepen. Tragisch genoeg kwam de zaak aan het licht toen het meisje zwanger bleek van... haar vader.
  Oostende
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.