Dat gelukzalige gevoel wanneer je een pakje krijgt - of nog beter: wanneer je er één geeft - zal tijdens deze eindejaarsperiode iets zeldzamer zijn dan anders.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat gelukzalige gevoel wanneer je een pakje krijgt - of nog beter: wanneer je er één geeft - zal tijdens deze eindejaarsperiode iets zeldzamer zijn dan anders. © Getty Images

Minder pakjes onder de kerstboom: bijna de helft van de Belgen koopt dit jaar minder cadeaus

De strenge coronamaatregelen hebben niet alleen gevolgen voor het aantal gasten met wie we kerst en nieuw zullen vieren, maar ook voor de manier waarop. Uit een peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVOX blijkt dat ons cadeautjesgedrag helemaal verandert. Ook over virtueel vieren hebben Vlamingen een mening.

 1. EXCLUSIEVE PEILING. 1 op de 5 Vlamingen houdt zich tijdens eindejaar niet aan coronaregels
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE PEILING. 1 op de 5 Vlamingen houdt zich tijdens eindejaar niet aan coronare­gels

  Van de Vlamingen zal 21 procent zich tijdens de eindejaarsperiode minstens één keer niet aan de coronaregels houden. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVOX. Viroloog Steven Van Gucht reageert tevreden: “Ik had erger verwacht.” Daarnaast is hij enigszins verrast door de duidelijke verschillen tussen mensen met enkel een middelbaar diploma en mensen met een hoger diploma.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug