Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) © Photo News

Minder nauwe contacten, cafés vroeger dicht, telewerken sterk aangeraden: deze maatregelen gelden vanaf vandaag

De verstrengde maatregelen die federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) afgelopen dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie uit de doeken gedaan heeft, treden vandaag in werking. “Vier” is het magische cijfer dat telkens terugkeert om de zaken eenvoudig te houden, klinkt het.

263 reacties

 • Paul Schotte

  1 jaar geleden
  Het is na een half jaar bewezen. Al de voorgestelde maatregelen werken niet. We kunnen ons beter voorbereiden dat COVID19 een blijver is en dat de vaccinatie COVID19 niet gaat laten verdwijnen zoals het ook niet bij griep is. We moeten alles op alles zetten om de zwakkeren en de zieken te helpen en laat de gezonde bevolking gewoon hun dagelijkse bezigheden doen.
 • Osselaer Christophe

  1 jaar geleden
  Zou beter zijn om alles voor 3 weken dicht te doen en geen contacten De korte pijn en zo zou men toch nog misschien leuke eindejaarsfeesten kunnen beleven met nauwe contacten Anders gaat het niets worden want mensen willen gewoon niet luisteren en denken dat ze alles mogen en de regels niet voor hun zijn
 • Ingrid Legrand

  1 jaar geleden
  Indd ze hadden in de zomer moeten doorbijten, grenzen toe, Ook de feestjes in Gent enz... Van de studenten is nu het resultaat, men wist dat het ging gebeuren,.. En men keek ernaar, dat maakt dat iedereen het beu wordt want degene die zich wel aan de regels hielden zijn nu mee de dupe, er is meer vereenzaming in Vlaanderen dan men denkt
 • Bruno Vermeire

  1 jaar geleden
  Wat ik wel niet begrijp: café's toe om 11 uur toe en restaurants 2 uur later. In een restaurant blijf je toch niet zitten tot 1uur 's nachts. Voor mij alles toe om 11 uur.
 • Frank De Witte

  1 jaar geleden
  Beste meneer de minister, neem een blaadje en schrijf op wat ik u vandaag zeg: uw maatregelen gaan niet helpen. Dat virus verspreid zich dagelijks via onze leerlingen en studenten in tjokvolle bussen en treinen, een grotere verspreidingsplaats dan onze scholen bestaat er niet. Ik zie het dagelijks gebeuren. Sluit desnoods de horeca over gans België zodat u binnen 2-3 weken uw fout kan inzien.
 1. De Croo roept G20 op verantwoordelijkheid te nemen in klimaatbeleid: “Uit solidariteit met landen in de frontlinie”

  De Croo roept G20 op verantwoor­de­lijk­heid te nemen in klimaatbe­leid: “Uit solidari­teit met landen in de frontlinie”

  In een open brief die hij samen met acht andere regeringsleiders heeft ondertekend, roept premier Alexander De Croo de landen van de G20 op om hun verantwoordelijkheid te nemen in het mondiale klimaatbeleid. "Het venster voor beslissende klimaatactie sluit snel", schrijven ze. "We vragen de G20-landen om een duidelijk signaal te geven dat ze zich ten volle bewust zijn van de verantwoordelijkheid die ze dragen."
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.