Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) © Photo News

Minder nauwe contacten, cafés vroeger dicht, telewerken sterk aangeraden: deze maatregelen gelden vanaf vandaag

De verstrengde maatregelen die federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) afgelopen dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie uit de doeken gedaan heeft, treden vandaag in werking. “Vier” is het magische cijfer dat telkens terugkeert om de zaken eenvoudig te houden, klinkt het.

 1. Elke dag lieve berichtjes en bellen: hoe 'charmante Franck' 58.000 euro kon buitmaken van verliefd slachtoffer
  PREMIUM

  Elke dag lieve berichtjes en bellen: hoe 'charmante Franck' 58.000 euro kon buitmaken van verliefd slachtof­fer

  “Hallo, ik heet Franck Lemaire. Ik woon in Waals-Brabant, bij Brussel.” Dit lijkt een onschuldig berichtje, maar het leidde tot minstens vier slachtoffers van vriendschaps- of datingfraude. Vier vrouwen die geld afhandig werd gemaakt, gaande van enkele honderden euro’s tot maar liefst 58.000 euro. Het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op VTM zocht uit hoe ‘Franck’ te werk ging.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?