Staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) verdient nu 237.784 euro, maar als het voorstel van premier Alexander De Croo (Open VLD) het haalt in de oorspronkelijke vorm, zouden alle federale excellenties jaarlijks zo’n 20.000 euro bruto minder verdienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) verdient nu 237.784 euro, maar als het voorstel van premier Alexander De Croo (Open VLD) het haalt in de oorspronkelijke vorm, zouden alle federale excellenties jaarlijks zo’n 20.000 euro bruto minder verdienen. © Joel Hoylaerts / Photonews

Minder loon voor ministers, beknibbelen op tijdskrediet en belastingvoordeel voor tweede woning: dit ligt op de federale begrotingstafel

De bedrijven, de burgers, het spoor: iedereen wil meer geld van de federale regering, maar er zal de komende dagen toch ook bespaard moeten worden. Aan de ‘heilige’ index wordt niet geraakt, aan het tijdskrediet dat je kan opnemen om voor je kinderen te zorgen mogelijk wel. En ook het belastingvoordeel voor de tweede of derde woning komt opnieuw ter sprake.

309 reacties

 • Sandra Everaerts

  2 maanden geleden
  De Nederlandse premier heeft 40 % minder als onze ministers dus in evenredigheid zouden ze 48 % van hun loon moeten afstaan en de rest van het politieke gepeupel zou dit ook moeten .
 • Bart Vanderbruggen

  2 maanden geleden
  Minimum 50% inleveren. Bakken er al 2,5 jaar niets van en hebben lak aan de middenklasse die altijd en alleen maar mag betalen.
 • Danny Meurrens

  2 maanden geleden
  Minder mininisters goed maar toch niet alles want dan doen ze nog meer wat ze willen, vooral minder verdienen en minder aftrekken zelf voor kosten. En dit zou ook al veel doen!! Zei voelen niets van hoge kosten maar wel doen of ze met ons bezig zijn!! Belachelijk in 24 goed nadenken
 • marc vandecauter

  2 maanden geleden
  Slimme gasten politici 250000€+2%+2%+2%+2%=270608€ 250000€-8%=248959,36€ dan leveren zo een 11000€.Dat is een 500€ netto per maand die waarschijnlijk word gerecupereerd door hun torenhogen onkosten en atrek posten.
 • Daisy Le Bacq

  2 maanden geleden
  Besparen op politici en hun partij. Via codes ( een paar meer op de belastingbrief zal wel geen probleem zijn) en daar een keuze maken ja of nee voor partijfinanciering. Zo ja de keuze voor welke partij ofwel geen keuze, zodat de "overheid" weet aan wie ze moet betalen. Dat is democratie. Huidige regeling is zelfverrijking en zelfbeschikking die niet thuis hoort in een Europees land.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.