Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Blend Images

Minder kraamzorg wegens coronavirus: “Uitzonderlijk jaar”

Door de pandemie is de vraag naar kraamzorg met zowat 10 procent gedaald. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) op een vraag van volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers. De daling is te verklaren door onder meer minder beschikbaar personeel, maar ook aan een lagere nood aan extra ondersteuning, aangezien de partner door de lockdownmaatregelen thuis was of van thuis uit aan het werk was.

 1. Politiebaas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoonlijke redenen”
  20

  Politie­baas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoon­lij­ke redenen”

  Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat, dat in juni afloopt, niet verlengen omwille van persoonlijke redenen. De Mesmaeker heeft die beslissing vandaag meegedeeld aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Zijn besluit volgt na woelige weken tussen hem en zijn voogdijministers, die de politiebaas een stroeve rekrutering, ondermaatse digitalisering en moeizame strijd tegen de drugsmaffia verweten.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.