Een baby wordt gedoopt tijdens een massa-doping in Tbilisi.
Volledig scherm
Een baby wordt gedoopt tijdens een massa-doping in Tbilisi. © AFP

Minder dan de helft van de kinderen wordt nog gedoopt

Minder dan helft van alle kinderen wordt nog gedoopt. Dat blijkt vandaag uit nieuwe cijfers van de Belgische Bisschoppenconferentie, zo melden de kranten van Mediahuis.

59 reacties

 • Fredien Van Havere

  4 jaar geleden
  Alle vertegenwoordigers van religies zijn bedriegers ,verbieden dat achterlijk gedoe hoe is het mogelijk dat moderne mensen daar nog intrappen ik hoop dat na mijn generatie de jongeren er niet zullen intrappen maar weg trappen een grote besparing.
 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  Als er morgen oorlog is of er een dodelijke ziekte opduikt dan zitten de kerk terug vol ! Je zoekt steun en bidden help . Het zou ook goed zijn van te leren mediteren - ook voor vrijzinigen - om te zien van binnenuit naar de eigen zinden .
 • lieve vanderstraeten

  4 jaar geleden
  tja de eu wil niks liever dan dat de katholieken verdwijnen. Dank u EU
 • joseph verbeke

  4 jaar geleden
  Besnijdenis en hoofddoeken zijn in optocht.Kerken worden danszalen,ontspannings plaatsten of moskeen. Niet getreurd dus.Vlaanderen's zonne gaat aan 't dagen...'t Ergste is dat politieke partijen waar de papenvreters het voor het zeggen hadden nu niet meer te horen zijn of indirect collaboreren met het nieuwe religieuze gedachtengoed...Om electorale reden?Who knows?
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  als katholiek mag je er te minste nog uitstappen Of nu geloven in iets opgedrongen goed is ?groot vraagteken!
 1. Nationale Veiligheidsraad heeft eerste strategie klaar: “Alsmaar complexere bedreigingen zoals fake news en terrorisme”

  Nationale Veilig­heids­raad heeft eerste strategie klaar: “Alsmaar complexere bedreigin­gen zoals fake news en terrorisme”

  De Nationale Veiligheidsraad klopte vandaag de allereerste Belgische veiligheidsstrategie ooit af. Die bepaalt de vitale belangen voor ons land en moet helpen om bedreigingen te voorkomen. “De bedreigingen waarmee we als land worden geconfronteerd, worden alsmaar complexer. Het is van cruciaal belang dat we over een duidelijke en uitgewerkte visie beschikken”, stelt premier Alexander De Croo (Open Vld).