AFP
Volledig scherm
© AFP

Minder dan 500 coronapatiënten op intensieve: drempel voor versoepelingen gehaald

Donderdagochtend meldde Sciensano nog dat er op dat moment 508 coronapatiënten intensieve verzorging nodig hadden, maar inmiddels is dat getal verder gezakt naar 491. Dat bevestigt Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee is de tweede voorwaarde om op 9 juni te versoepelen gehaald: minder dan 500 ICU-bedden zijn nu ingenomen door Covid-19-patiënten. De drempel om 8 op de 10 kwetsbare inwoners te vaccineren, was eerder al gehaald.

17 reacties

 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Dat was al veel langer mogelijk als alles eerder open zou zijn gegaan zodat er veel sneller mensen antistoffen zouden hebben op de natuurlijke manier. Het merendeel voelt zelfs niets van een besmetting. Enkel de zwakken en ouderen en zelfs dan. Heel dat gedoe is een geval van overdreven paniek en hysterie.
 • Jurgen Herbert

  2 jaar geleden
  9 juni is nog lang. Vraag me gewoon af (wegens het onstuimig gedrag van sommigen (supporters voetbalclubs, feesten, massa bijeenkomst(en) in Brussel, Gent, etc, zonder mondmaskers als afstand (1,5meter)) of de cijfers in de loop van volgende week gaan stijgen of dalen; want als ze stijgen dan is het gedaan met de voorgestelde versoepelingen en gaan we geleidelijk in lockdown!
 • Yana Devrekere

  2 jaar geleden
  Het begint tijd te worden dat alles weer open gaat zodat we terug in het normaal kunnen leven. Paniekzaaiers die denken dat er nog een golf zit aan te komen moeten maar gewoon zelf in hun kot blijven. Natuurlijk moeten de vaccins in sneltempo gegeven worden, maar éénmaal iedereen gevaccineerd zijn we er vanaf.
 • christian demeester

  2 jaar geleden
  De cijfers zullen wel weer stijgen door het onozele gedrag van sommigen. En wie houdt zich nog aan het aantal om thuis te ontvangen? Of andere coronabeperkingen?
 • Dirk de laet

  2 jaar geleden
  Knap,we zijn goe bezig al zeggen ze van ni