photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Milquet wil onderzoek naar 'vreemdelingentaks'

De plannen van het Antwerpse stadsbestuur om een eenmalige retributie van 250 euro te vragen aan wie zich voor het eerst inschrijft aan het vreemdelingenloket van de stad, stuiten op heel wat afkeuring. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (foto) wil laten onderzoeken of er geen sprake is van discriminatie, zo meldt De Standaard. Ook de Liga voor Mensenrechten gaat na of er stappen kunnen worden genomen, staat in De Morgen.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Gentse schepen gekant tegen Antwerpse "vreemdelingentaks"

  Gentse schepen gekant tegen Antwerpse "vreemde­lin­gen­taks"

  De Gentse schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld) is formeel gekant tegen de eenmalige retributie van 250 euro die de stad Antwerpen wil vragen voor wie zich de eerste keer inschrijft aan het vreemdelingenloket van de stad. "De eenzijdige beslissing zal ongetwijfeld een migratiestroom naar andere steden veroorzaken en het lijkt me een gevaarlijk precedent om een retributie te heffen voor één bevolkingsgroep waar je als overheid werk aan hebt", klinkt het.
 3. "Men bouwt een tolmuur rond Antwerpen"
  Update

  "Men bouwt een tolmuur rond Antwerpen"

  Het Antwerpse stadsbestuur gaat een eenmalige retributie van 250 euro vragen aan wie zich voor de eerste keer inschrijft aan het vreemdelingenloket van de stad. Dat heeft het schepencollege vandaag beslist. Tot nu toe bleef een dergelijke inschrijving beperkt tot het betalen van 17 euro, de prijs van een identiteitskaart. Volgens het college is de retributie absoluut noodzakelijk om de dossierkosten enigszins te kunnen dekken. De kwestie moet wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad. De oppositie reageert verdeeld: Vlaams Belang noemt het "een begin", sp.a onhoudt zich momenteel van commentaar. Groen en PVDA+ vrezen voor "wegpestbelasting".