Pechverhelping van VAB.
Volledig scherm
Pechverhelping van VAB. © Photo News

Miljoenenclash tussen VAB en fiscus

De grootste mobiliteitsclub van Vlaanderen, de VAB, heeft het aan de stok met de fiscus over de verloning van zijn 260 wegenwachters. De VAB blijkt die al jaren te betalen onder het fiscaal interessantere regime van de ploegenarbeid, maar volgens de fiscus mag de VAB dat regime niet gebruiken voor zijn wegenwachters, ook al werken die in ploegen om bestuurders met pech de klok rond te helpen. Dat schrijft De Tijd vandaag.

 1. 29 procent minder flitsboetes voor Belgen in Frankrijk deze zomer door ‘gele hesjes’

  29 procent minder flitsboe­tes voor Belgen in Frankrijk deze zomer door ‘gele hesjes’

  De voorbije zomer kregen Belgische automobilisten 29 procent minder snelheidsboetes vanuit Frankrijk tegenover vorige zomer. Dat blijkt uit cijfers die mobiliteitsclub VAB kreeg van de Franse overheid. In de eerste 8 maanden van 2019 gaat het zelfs om 33 procent minder boetes. De Franse overheid geeft hiervoor zelf als reden het groot aantal flitspalen dat vernield werd door de 'gele hesjes'.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Auto’s uitgebrand omdat brandweer kostbare tijd verliest in file: hoe moet je een ‘reddingsstrook’ vormen?

  Auto’s uitgebrand omdat brandweer kostbare tijd verliest in file: hoe moet je een ‘reddings­strook’ vormen?

  Heel wat tandengeknars deze ochtend op de E40 in Drongen: drie voertuigen brandden uit na een banale kop-staartaanrijding, met het nodige fileleed tot gevolg. De brandweer had naar eigen zeggen erger kunnen voorkomen als ze sneller ter plaatse geraakt was. “Maar bijna niemand laat nog een vrije doorgang tussen linker- en middenrijstrook voor de hulpdiensten”, betreurt woordvoerster Alisa Coessens.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas