Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Miljoenen euro's belastingfraude bij onderaannemers PostNL in België

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro's aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koeriersbedrijven betrokken zouden zijn.

46 reacties

 • An Vanden Bossche

  6 maanden geleden
  De fraudeurs, dat zijn diegenen die kopen op die internetbedrijven en de internetbedrijven zelf. Dat gaat om miljarden, de BBI is weerom bezig met het vangen van de kleine garnalen, dat gaat om slechts miljoenen.
 • pascal Vanderlinden

  6 maanden geleden
  @Marc Spandel Ik heb niets te verbergen , altijd mooi belastingen betaald. Maar ik vind het oneerlijk hoe ons belastingsgeld misbruikt word om zogezegd jobs te creëren ! Ik pluis van alles uit hoe iets werkt en dat is mijn probleem. De fraude die gebeurd in belgie is mega en word nog toegelaten ook. Als een minister 300€ kan verdienen om juist een handtekening te zetten voor een vergadering en niet eens binnen gaat op die vergadering. Dan doet die op dat moment ook aan fraude toch ?
 • Jozef Van Schuerbeeck

  6 maanden geleden
  Diegenen die werken verdienen veruit het minst. Dat is toch altijd zou al geweest. In mijn jong tijd toen de boeren hun aardappelen nog rooiden met een riek en door de rapers direct gesorteerd werden volgens grootte kwam op het einde van de dag de aardappelhandelaar de frietpatatten ophalen voor een aalmoes. De dag daarop zetten hij zij zakken af bij frituren en restaurants aan een mooie prijs. Een paar uren werk en zijn zakken puilden uit van het geld. De fiscus zag er heel weinig van.
 • Verdjus Crabbé

  6 maanden geleden
  De politieke klasse graait, cumuleert en onderneemt frauduleus op een onwaarschijnlijke schaal ( De Gucht, Del Croix , Claes , Willockx etc.). Wie denkt dat ze alles netjes en transparant aangeven is er aan voor de naïeve moeite. Als ze met grote trom het deksel van de put lichten, dan graag niet selectief aub.
 • Eddy Boone

  6 maanden geleden
  Post NL staat synononiem voor slavenarbeid als het om de pakjesbezorgers gaat.
 1. België schenkt alle nog te leveren AstraZeneca-vaccins weg aan internationaal Covax-programma, eerste 393.000 dosissen verscheept naar vier landen
  21

  België schenkt alle nog te leveren AstraZene­ca-vac­cins weg aan internatio­naal Co­vax-programma, eerste 393.000 dosissen verscheept naar vier landen

  België zal de komende weken en maanden al zijn bestelde vaccins van AstraZeneca wegschenken aan Covax. Dat is het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om vaccins beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Aangezien er genoeg voorraad is, zullen alle nog te leveren dosissen meteen worden doorgestuurd. De eerste 393.000 dosissen zullen de komende dagen al verstuurd worden naar vier landen. Tegen einde 2021 wil ons land 4 miljoen vaccins wegschenken.