Volledig scherm
© BELGA

Miljoen Vlamingen heeft niet voldoende middelen om op vakantie te gaan

In 2019 leefde 15 procent van de bevolking in het Vlaams Gewest in een gezin dat niet voldoende middelen heeft om zich een week vakantie buitenshuis per jaar te veroorloven. Dat komt overeen met ongeveer 1 miljoen personen, blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

 1. Minister Beke: “Centra voor Geestelijke Gezondheid krijgen 5,6 miljoen extra subsidies”

  Minister Beke: “Centra voor Geestelij­ke Gezondheid krijgen 5,6 miljoen extra subsidies”

  De Vlaamse regering heeft in december al beslist een bijkomende subsidie van 5,6 miljoen euro toe te kennen aan de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), bovenop de initiële investering van meer dan 20 miljoen in mentaal welzijn in het kader van het actieplan ‘Zorgen voor morgen’ bij de start van de coronacrisis. Dat stelt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, nadat Groen eerder op de dag een Urgentieplan voor Mentaal Welzijn voorstelde.
 2. Gezinnen kampen steeds vaker met tekort aan geneesmiddelen

  Gezinnen kampen steeds vaker met tekort aan geneesmid­de­len

  Meer dan één op de vier gezinnen (28,5 procent) kampte de voorbije jaren op een bepaald moment met een tekort aan medicijnen. Zestien procent ondervond dit zelfs meerdere keren. Dat blijkt uit de enquête die Test Aankoop in november vorig jaar heeft gehouden bij meer dan 2.100 Belgen. De consumentenorganisatie waarschuwt dat de problemen met de beschikbaarheid van geneesmiddelen steeds frequenter voorkomen. In 2015 bleek namelijk nog maar 21 procent van de huishoudens de voorbije vijf jaar met dit probleem geconfronteerd te zijn geweest.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie