Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Miljardenfactuur dreigt voor bevolking bij afbraak kerncentrales

De bevolking dreigt op te draaien voor de ontmanteling van de Belgische kern­centrales, waarschuwt de Commissie voor nucleaire voorzieningen. Door een lacune in de wetgeving zou uitbater Engie Electrabel de kosten daarvan immers kunnen ontlopen. Het gaat om een miljardenfactuur.

101 reacties

 • jan arnouts

  2 jaar geleden
  Voila Engie heeft haar zakken gevuld en missie geslaagd. De centen zitten in Parijs en wij zitten hier achter met een nucleair stort waar de Belgische belastingsbetaler mag voor opdraaien. Zo gaat dat in een democratie! Ze moesten al lang die handel sluiten. Lekken, sabotage, betonrot, haarscheurtjes, etc ... dit is nog maar de top van de ijsberg. God weet wat allemaal in de doofpot gestoken wordt! Asap sluiten die handel, voor er vodden van komen!
 • jan arnouts

  2 jaar geleden
  Nucleair goedkope stroom ..? Inderdaad heel goedkoop. Euhm Ik denk dat velen hun berekening is moeten herdoen want een belangrijke factuur zijn ze over het hoofd gezien. Engie de winsten en wij opgezadeld met een berg hoogradioactief afval waar we nog steeds geen weet waarmee. Goed bezig!
 • jan arnouts

  3 jaar geleden
  Engie de winsten en wij het afval. De rijken worden rijker en de armen worden armer!
 • jan arnouts

  3 jaar geleden
  Laat me niet lachen ... 15 miljard??? Is dit een grap ofzo? Maak daar maar gerust 50 à 60 miljard. En wie gaat dat betalen ... inderdaad, de burger zal dit betalen. Electrabel maakt miljardenwinsten maar als het daar misgaat betaalt ze niets. En van het afval trekt ze zich ook niks aan, die is voor de belastingsbetaler
 • Jens Martens

  3 jaar geleden
  Als men kerncentrales wil sluiten, moet men degelijke alternatieven kunnen bieden. Het meest plausibele zijn gascentrales, waarom is men nog niet met de bouw hiervan begonnen? Gaat men wachten tot er tekorten in de stroomvoorziening optreden? Alles proberen op te lossen met wind en zonne-energie is een grote utopie. Jens Martens.